Sütlü ve Şerbetli Tatlılar

'Damak Keyfi' forumunda Aysell tarafından 19 Haziran 2012 tarihinde açılan konu


  1. Şerbetli Tatlı Tarifleri

    Sütlü Nuriye Yapılışı

    Gerekli olan malzemeler:

    Hamuru için
    4 su bardağı un
    2 yumurta
    1 su bardağı süt
    1 çay bardağı sıvı yağ
    1 yemek kaşığı sirke
    1 tutam tuz

    Şerbeti için
    5 su bardağı şeker
    2,5 bardak su
    1,5 bardak süt

    Açmak için
    Nnişasta

    İçi için
    Dövülmüş fındık

    Üstüne
    250 gram margarin

    Yapılışı:

    Unu eleyip ortasını açın. Unun ortasına yumurtayı kırın. Sütü, yağı, sirkeyi ve tuzu koyup karıştırarak unu yavaş yavaş bu sıvı karışıma yedirerek yoğurun. Kulak memesinden biraz sert olduktan sonra üzerine ıslak bez serip 20 dakika buzdolabında dinlendirin. Hamuru üçe bölüp her parçayı 14 parçaya bölün. Her 14 yumağı nişastayla tabak büyüklüğünde açın aralarına bol nişasta serpin ve üst üste dizin. En üstteki hamura nişasta atmayın.Hamurlara elinizle bastırın. (3 tane 14 katlı hamurunuz olacak.) 14 katlı hamuru tepsi büyüklüğünde açın.Yağlanmış tepsiye ilk hamuru yayın ve fındığın yarısını dökün. 2. ve 3. hamurları aynı şekilde açıp aralarına fındık döküp, dilimleyin. En üste margarini eritip dökün.170 derecede üstleri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkan tatlı soğuduğunda şerbeti hazırlayın.Şeker ve suyu iyice kaynatın kaynayınca sütü ilave edip altını kapatın. Tatlı soğuduktan sonra sıcak şerbeti ekleyin.


    Tavuk Göğsü

    Tavuk göğsü için gerekli olan malzemeler

    * 3 çorba kaşığı un
    * 2 çorba kaşığı nişasta
    * 2 Su bardağı toz şeker
    * 1 adet damla sakız
    * 1 litre süt
    * 150-gram margarin (tereyağı)
    * Tarçın (İsteğe bağlı)

    [​IMG]

    Yapılışı

    1 – Orta boy tencereye nişasta, un, toz şeker ve damla sakızı konur (damla sakızı olmasa da olur) üzerine süt eklenir ve ateşte karıştırılır, (karıştırmaya sürekli olarak devam edilir)
    2 – Katı kıvama gelene kadar karıştırılır daha sonra yağ atılır,süt kaynadıktan sonra ateşten alınır ve blender veya mixer ile karıştırılır(10-15 dakika) tatlı konulacak tepsi ısıtılır
    3 – Tavuk göğsü, tepsiye dökülür soğuduktan sonra buzdolabına atılır 4-5 saat sonra servis yapılır isteğe bağlı üzerine tarçında konulabilir.

    Dondurmalı İrmik Tatlısı

    Gerekli olan malzemeler

    2 çorba kaşığı un
    2 çorba kaşığı irmik
    3 çorba kaşığı nişasta
    1 çay bardağı şeker
    2 su bardağı süt
    2 paket vanilya
    3 çorba kaşığı şeker
    1 su bardağı irmik
    1,5 su bardağı süt
    2 çorba kaşığı şeker
    200 gram vanilyalı dondurma
    100 gram çilek reçeli

    Yapılışı

    Muhallebiyi yapmak için tencerede süt, un, şeker, nişasta ve irmiği sürekli karıştırıp kıvama getirin. Koyulaşınca ocaktan alıp içine vanilya ekleyin, soğumaya bırakın. Bir tavada tereyağı ve irmiği 10 dakika kavurup içine şekeri ekleyin ve karıştırın. Sütü de ekleyip helva gibi pişirin. Bir kaseye bu karışımdan bastırıp bir miktar yayın. İçine de muhallebi koyup servis tabağına ters çevirin. Ilık ya da soğuk olarak ikram edilebilir.

    Afiyet olsun