Sütlü Ve Meyveli Tatlılar

'Damak Keyfi' forumunda zamaneanne tarafından 19 Haziran 2012 tarihinde açılan konu


  1. Sütlü Ve Meyveli Tatlı Tarifleri



    [​IMG]

    ÇİLEKLİ PUDİNG

    Malzemeler
    500 gram çilek
    4 su bardağı süt
    2 su bardağı tozşeker
    Bir buçuk çorba kaşığı tereyağı
    2 tatlı kaşığı nişasta
    1 çorba kaşığı limon likörü
    1 paket vanilya
    1 adet yumurta sarısı
    Süslemek için
    Çilek

    ÇİLEKLİ PUDİNG TARİFİ
    Çilekleri temizleyip, yıkayın. Sütü tencereye alın. Çilekleri de ekleyip, 10 dakika kaynatın. Çilekli sütü süzgeçten geçirin. Sütü tekrar tencereye alın. Tozşeker ve tereyağını ekleyin. 5 dakika daha kaynatın. Nişastayı da katıp, koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan aldığınız muhallebiye, likör ve vanilya katın. Yumurta sarısını ilave edin. Tencereyi, su dolu daha genis bir başka tencerenin içine koyun. Içine su kaçmamasına özen gösterip, 30 dakika pişirip, kuplara pay edin. Çilek ile süsleyin.

    [​IMG]

    MEYVELİ JÖLE

    Malzemeler
    1 paket vanilyalı puding
    3 su bardağı süt
    2'şer adet armut, elma ve muz
    1 su bardağı dondurulmuş vişne
    1 paket vişneli jöle

    MEYVELİ JÖLE TARİFİ
    Vanilyalı pudingi 3 su bardağı sütle bir tencereye alın. Devamlı karıştırarak orta hararetli ocakta pişirin. Pudingi kupların yarısını dolduracak şekilde paylaştırın. Muz, vişne, kabukları soyulmamış elma ve armutları küp doğrayıp karıştırın. Karışık meyvelerı pudingin üzerine paylaştırın. Toz jöleyi, paketin üzerindeki tarife göre pişirin. Meyvelerin üzerine pay edin. Buzdolabinda 1-2 saat bekletip soğuk olarak servis yapın.