Sütlü Tatlıların Tarifleri

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 12 Aralık 2012 tarihinde açılan konu


  1. Sütlü Tatlı Tarifleri


    Resimli Sütlü Vişneli Tatlılar


    Sütlü vişneli tatlı

    Malzemeler
    5 su bardağı süt
    5 çorba kaşığı nişasta
    4 tatlı kaşığı hindistancevizi
    6-8 çorba kaşığı tozşeker
    1 adet yumurtanın sarısı Sosu için:
    250 gr. vişne
    4 tatlı kaşığı esmerşeker

    [​IMG]

    Yapılışı
    Süt dışındaki malzemeyi karıştırın. Ardından sütü azar azar karışıma ekleyin. Koyu muhallebi kıvamına gelene kadar, orta ateşte karıştırarak pişirin. Soğuk suyla çalkalanmış kalıba döktüğünüz tatlıyı, buzdolabında bir gece bekletin. Servisten önce, düz servis tabağına kalıbı ters çevirerek çıkarın. Vişne ve esmer şekeri blenderde yüksek ayarda çekin. Hazırladığınız sosu tatlının üzerine gezdirerek servis yapın

    Vişneli Sütlü Tarifi


    Malzemeler
    Sütlü Muhallebi Kısmı İçin:
    150 gram kadar margarin
    1 su bardağı un
    1litre süt
    1 su bardağı şeker
    1 paket vanilya

    Üzeri İçin:
    1 yemek kaşığı buğday nişastası
    2 yemek kaşığı şeker
    2 su bardağı vişne suyu
    1-2 su bardağı vişne

    Hazırlık
    1-2 bardak vişnenin çekirdeğini ayıklıyoruz.

    [​IMG]

    Hazırlanışı
    Tencerede margarini eritip unu ekliyoruz ve iyice kavuruyoruz. Daha sonra şekerimizi, sütümüzü ve vanilyamızı ekleyip kaynayana kadar kıvam alana kadar karıştırmaya devam ediyoruz. Karışımımız koyulaştıktan sonra 2-3 dakika kadar blendırla karıştırıp ıslattığımız bir borcama döküyoruz.
    Tatlımızın üzeri için vişne suyu, şeker ve nişastayı ekleyip karıştırarak kaynatıyoruz. Son olarak karışıma ayıkladığımız vişne tanelerini ekleyip karıştırıyoruz ve muhallebinin üstüne döküyoruz. Tatlıyı ılımaya bırakıyoruz ve buzolabında soğuttuktan sonra servis yapıyoruz. Tam yaz tatlısı.


    Bisküvili Muhallebi


    Muhallebi Malzemeler :

    Bir litre süt
    300 gr. toz şeker
    3 adet yumurta
    2 kaşık mısır unu hülâsası
    Vanilya
    Limon kabuğu rendesi
    100 gr. bisküvi.

    [​IMG]

    Bisküvili Muhallebi Yapılışı :
    Yumurta, un, vanilya, limon kabuğu rendesi bir tencereye konur. Karıştırılır. Kaynamakta olan şekerli süte yavaş yavaş ilâve edilir. Karıştırılarak kaynayıncaya kadar pişirilir. Bisküviler ıslatılarak servis tabağına yerleştirilir. Üzerine muhallebi doldurulur. İstenirse kıyılmış fındık serpilir.


    Sütlü İrmik Talısının Yapılışı

    Süt, irmik ve şekeri sürekli karıştırarak pişirin.
    Kaynamaya başlayıp, göz göz olunca altını kapatın ve vanilyayı ekleyerek karıştırın.
    Hafifçe ıslattığınız, kek kalıbına
    (yada isterseniz Borcama) tatlının yarısını dökün, kakaolu bisküvileri ve dilimlenmiş muzları dizin.
    Az miktarda fındık kırığı serpin ve tatlının diğer yarısını dökün.
    Buzdolabında 3-4 saat dinlendirin ve ters çevirerek dilimleyin.
    Üzerine isterseniz sadece tarçın yada bir kasede harmanladığınız, tarçın, fındık kırığı ve toz bisküviyi serpin.
    Her iki şekilde de çok güzel oluyor.
    Afiyet olsun


    Tavuk Göğsü Tatlısı

    Tavuk göğsü tatlısının diğer ismi yalancı tavuk göğsü tatlısıdır.
    İçinde tavuk eti yok fakat sütlü tatlıların en lezzetlisi ve en hafifidir.
    Tavuk göğsü tatlısı yapmak kolaydır ama yemek için buzdolabında 1 saat kadar kıvamını almasını beklemeniz gerekiyor.
    Tadına baktığınızda yaptığınıza değdiğini göreceksiniz..

    Tavuk Göğsü Malzemeler

    3 türk kahvesi fincanı un
    Yarım paket margarin
    1 litre süt
    3 türk kahvesi fincanı şeker
    Tarçın üzerine serpmek için

    [​IMG]

    Tavuk Göğsü Yapılışı

    Tencerede yarım paket margarini eritiyoruz. Üzerine 3 kahve fincanı un ekleyip, 2 -3 dakika kavuruyoruz.Süt ve şekeri aynı anda tencereye ekliyoruz.Unun topaklanmaması için mikserle yüksek devirde çırpıyoruz.Katılaşana kadar sürekli karıştırıyoruz.Islak borcama döküp, buzdolabında 1 saat bekliyoruz.Üzerine tarçın serpip, dilimleyip servis yapıyoruz.
     



  2. Cevap: Sütlü Tatlıların Tarifleri

    Bisküvi pasta

    Bisküvili Pasta Malzemeleri :
    125 gr. Tereyağı
    60 ml. Kakao
    75 ml. Toz şeker
    1 yumurta
    100 gr. Pötibör bisküvi
    isteğe göre çikolata sos

    [​IMG]

    Bisküvili Pasta Yapılışı

    Tereyağını eritip ocaktan alın. Toz şeker ve yumurtayı çırpıp, kakaoyu ekleyip tereyağ ile karıştırın. Bisküvileri irice doğrayın ve bütün malzemeleri karıştırın. Bir kalıba hazırladığınız karışımı koyun. Derin dondurucuda bekletin. Donduğunda isteğe göre çikolata sos ile servis yapın. Afiyet olsun..

    Pratik Tatlı

    Pratik Pasta Malzemeler
    1) 1/2 su bardağı şeker
    2) 1/2 su bardağı fındık içi
    3) 2 çay kaşığı tarçın
    4) 4 ad büyük elma
    5) 1 paket petibör bisküvi
    6) 1 paket muzlu puding

    [​IMG]

    Pratik Pasta Hazırlanışı:
    Tava içerisinde rendelenmiş elmaları,fındık içini şekerimizi ve tarçınımızı iyice karıştıralım. Elmaların kendi suyunu çekene kadar pişmesini sağlıyalım. Hazırladığımız iç malzemesi Bir süre soğurken pudingimizi hazırlıyalım. Hazırlamış olduğumuz pudingden bir kaç kaşık bisküvilerin alt kısmını ıslatması için tepsiye sürelim bir kat bisküvi üzerine puding. Bir kat daha bisküvi ve hazrladığımız elmalı iç malzemeyi bisküvilerin üzerine yayalım üst kısmına yine birkat bisküvi ve kalan pudingi bisküvilerin hertarafını kapatacak şekilde dökelim isteğe göre üzerini hindistan cevizi veya fındık ile süsleyebilirsiniz. Afiyet Olsun.

    Bisküvili Sütlü İrmik Tatlısı


    Sütlü İrmek Talısı Malzemeler

    1 Lt. Süt
    9 Yemek Kaşığı (tepeleme) İrmik
    8 Yemek Kaşığı (tepeleme) Şeker
    1 Paket Vanilya
    1 Paket Kakaolu (piknik) Bisküvi
    1 Adet Muz
    1-2 Yemek Kaşığı (iri çekilmiş) Fındık
    Tarçın (üzerini süslemek için)

    [​IMG]