Sütlü Tatlılar Sütlaç

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 11 Aralık 2012 tarihinde açılan konu


  1. Sütlü Tatlılar Sütlaç Tarifleri


    Portakallı Sütlaç


    Malzemeler

    1 Su bardağı toz şeker
    1 Litre süt
    1 Kahve fincanı pirinç
    1 Çorba kaşığı pirinç unu
    1 Çorba kaşığı nişasta
    2 Bardak su
    1 Paket vanilya
    1 Portakal kabuğu rendesi

    [​IMG]

    Hazırlanışı

    Pirinçleri 2 bardak su ile haşlayın. Ardından süt ve şekerini ilave edin.Ayrı bir kasede nişasta ve pirinç ununu bir kasede çırpın ve tencereye koyun. Yaklaşık 20 – 30 dakika sürekli karıştırarak pişirin. Ocağın altını kapattıktan sonra portakal kabuğu rendesi ve vanilyayı karıştırın. Soğuttuktan sonra servis yapın.

    Sütlaç

    Malzemeler

    2 su bardağı pirinç
    3 litre süt
    3 su bardağı su
    1 silme çay kaşığı tuz
    2.5-3 su bardağı şeker

    [​IMG]

    Hazırlanışı

    Pirinci yıkayıp bir tencereye alın. Üzerine 3 su bardağı sıcak suyu ekleyip 15 dakika kadar haşlayın. Pirinci suyuyla beraber diğer tarafta kaynayan sütün içine aktarın. Ocağın altını kısıp, sık sık karıştırarak pirinç iyice açılana kadar pişirin. İndirmeye yakın, içine tuz ve şekeri ilave edin. Sıcakken kaselere paylaştırın.