Sütlü Tatlılar Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Aysell tarafından 16 Haziran 2012 tarihinde açılan konu


  1. Resimli Sütlü Tatlı Tarifleri

    En Güzel Sütlü Tatlılar

    Krem Şokola

    Krem şokola için gerekli olan malzemeler

    500ml. süt
    2 yemek kaşığı nişasta
    2 yemek kaşığı pirinç unu
    2 yemek kaşığı kakao
    2-4 yemek kaşığı toz şeker

    [​IMG]

    Yapılışı:

    Nişasta, pirinç unu ve kakaoyu, soğuk sütle karıştırın. Orta ateşte çırpma teliyle sürekli karıştırarak kaynatın, kaynamasına yakın şekerini ekleyin. Bir-iki taşım kaynayıp, üzerinde kabarcıklar oluşmaya başladıgı zaman ateşten alın.

    Mikserle çırparak soğutun. (Soğurken Krem Şokola'nın üzerinde oluşan tabakadan rahatsız olmuyorsanız, bu aşamayı atlayıp, doğrudan kâselere paylaştırabilirsiniz. )

    Kâselere paylaştırdıktan sonra, hindistan cevizi, bitter çikolata veya çeşitli meyveler kullanarak süsleyebilirsiniz.


    Bisküvili Muhallebi

    Bu tatlı için gerekli olan malzemeler

    1 litre süt
    300 gr. toz şeker
    3 adet yumurta
    2 kaşık mısır unu hülâsası
    Vanilya
    Limon kabuğu rendesi
    100 gr. bisküvi

    [​IMG]

    Yapılışı

    Yumurta, un, vanilya, limon kabuğu rendesi bir tencereye konur. Karıştırılır. Kaynamakta olan şekerli süte yavaş yavaş ilâve edilir. Karıştırılarak kaynayıncaya kadar pişirilir. Bisküviler ıslatılarak servis tabağına yerleştirilir. Üzerine muhallebi doldurulur. İstenirse kıyılmış fındık serpilir.

    Supangle

    Supangle için gerekli olan malzemeler:

    4 su bardağı süt
    2 yemek kaşığı nişasta
    1 yemek kaşığı un
    2 yemek kaşığı kakao
    1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
    1 paket vanilya
    1 paket bitter çikolata
    1 yumurta
    antep fıstığı
    hindistan çevizi

    [​IMG]

    Yapılışı

    Mikserle çırpılan yumurta ve sütün içine kakao, nişasta, un, vanilya ve toz şeker katılarak iyice çırpılır. Karışım ateş üstüne alınır, karıştırılmaya devam edilir. Kaynamaya yakın içine bitter çikolata eklenir. Karıştırma işlemi bırakılmaz. Üstünde puf puf kabarcıklar oluştuğunda tencere ateşten alınır. Soğuduğunda dövülmüş antep fıstığı veya hindistan çevizi ile süslenebilir.

    Afiyet olsun