Sütlü Tatlı Tarifleri

'Damak Keyfi' forumunda Blue tarafından 28 Ağustos 2010 tarihinde açılan konu


  1. Sütlü Tatlı Tarifleri
    Sütlü Tatlılar


    Sütlaç

    [​IMG]

    Malzemeler

    1 lt süt,
    1 su bardağı şeker,
    1 çay bardağı pirinç,
    3/4 çay bardağı nişasta ( buğday veya mısır fark etmez)
    1paket vanilya

    Önce pirinç bir miktar suda haşlanır.Nişasta 3 yemek kaşığı sütün içinde eritilir. Eritilen nişasta, vanilya, şeker ve süt haşlanmış pirinç ile karıştırılır. Karışım kıvam alıncaya kadar kaynatılır. Piştikten sonra kaselere boşaltılır. Yaklaşık olarak 6 kase çıkıyor. Soğuduktan sonra üstüne arzuya göre tarçın serpilebilir. Veya üstüne çekirdeği çıkartılmış vişne taneleri konularak da servis yapılır.

    Muhallebili Güllaç

    [​IMG]


    Malzemeler
    Muhallebi için;
    *2/3 paket hazır toz muhallebi,( ben Dr O'etker kullandım )
    *3,5 su bardağı süt
    *1 yemek kaşığı margarin.
    Güllaç için;
    *Yaklaşık olarak 8-9 adet güllaç yaprağı,
    *8 su bardağı süt,
    *2 su bardağı şeker,
    *1 paket vanilya
    *1 su bardağı file şeklinde doğranmış fındık, yada orta büyüklükte doğranmış fındık.
    Üstü İçin;
    *Tanelere ayrılmış nar,
    *1/2 çay bardağı toz antep fıstığı,
    *1/2 çay bardağı toz badem

    Hazırlanışı
    1.Şeker ile sütü karıştırıp, şeker eriyinceye kadar ısıtalım. Bir taşım kaynadıktan sonra altını kapatıp, vanilyayı ekleyip karıştıralım.
    2.Muhallebiyi süt ile pişirelim. Koyulaşınca altını kapatıp,mikserle 1-2 dakika çırpalım ve ılınmaya bırakalım.
    3.Güllaç yapraklarını içine yerleştireceğimiz borcam boyutunda ( Ben burada en büyük dikdörtgen borcam kabı kullandım )yanlarından kırarak ve parlak yüzeyleri üst tarafa gelecek şekilde, önce bir yaprağı borcama yerleştirelim. üstüne kepçe ile yeteri kadar süt dökelim. Bu şekilde bir yaprak bir süt olmak üzere 4 kat hazırlayalım.
    4. Muhallebiyi 4. kat yaprağın üzerine yayalım ve üstüne fındıklarımızı serpelim.
    5.Muhallebinin üstüne 4 adet yaprak ve aralarına altta yaptığımız gibi süt ilavesi ile güllacı kapatalım. Artan sütümüz olursa en üste dökelim. Ve güllacımızı beklemeye alalım. 1 saat kadar dinlendirdiğimiz ve sütünü iyice çeken güllacımızın üstünü, toz badem, toz antep fıstığı ve nar taneleri ile süsleyelim.
    6. Güllacımızı hazırladıktan sonra en az 4-5 saat sonra servis yapmaya özen gösterin. Afiyet olsun.


    Muhallebili Kadayıf


    [​IMG]


    Malzemeler;
    *300gr kadayıf ( çiğ kadayıf)

    *6 yemek kaşığı toz şeker
    *5 yemek kaşığı tereyağı
    *1,5 su bardağı doğranmış ceviz
    Muhallebi Malzemeleri:

    *1 lt süt
    *4 yemek kaşığı un
    *2 yemek kaşığı mısır nişastası
    *2 Türk kahvesi fincanı toz şeker
    *1 yumurta
    *1 paket vanilya
    *1 küçük paket krema (200 gr)

    Hazırlanışı:
    1.Kadayıfı hazırmalaya başlamadan önce 1-2 saat derin dondurucuya koyun. Dondurucudan çıkardığınız kadayıf daha rahat kırılacaktır.
    2.Kadayıfı kırarak bir tencereye alın, içine tereyağı, şekeri ilave edip orta harlı ateşte sürekli karıştırarak kavurun. Bu süre biraz uzun sürüyor. Hemen pes etmeyin. Kadayıf pembe hale gelince içine cevizi ekleyip, bir kaç kezde cevizle beraber kavurduktansonra ateşten alıp, soğumasını bekleyin.
    3)Muhallebi için, krema hariç tüm malzemeyi muhallebi gibi pişirip soğutun. Soğuduktan sonra içine kremayı ekleyip mikserle çırpın.
    4)Kadayıfın yarısını büyük dikdörtgen borcama serin. Üzerine muhallebiyi yayın. Kalan kadayıfı da muhallebinin üzerine yayın.
    Dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun


    Kakaolu Puding

    [​IMG]

    Malzemeler;
    *1 litre süt
    *1 su bardağı toz şeker( standart su bardaklarından )
    *1 çay bardağı nişasta,
    *1 adet yumurta sarısı ( orta boy)
    *50 gr kakao ( Hazır satılan paketlerin üstünde gramları yazıyor)
    Hazırlanışı;
    1.Yumurta sarısı ile şekeri mikserde şeker eriyinceye kadar çırpın.
    2.Nişasta ve kakaoyu birbirine karıştırdıktan sonra, sütü azar azar ilave edin. ( Nişasta ve kakao topaklanmasın diye)
    3.Sütü ilave ettikten sonra şekerli karışımıda ilave ederek güzelce karıştırın.
    4.Ocakta muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Servis kaselerine alarak soğuyuncaya kadar bekleyin.
    5.servis yaparken üstüne, hindistan cevizi, ceviz, fındık ve toz fıstık serpebilirsiniz. Dilerseniz üstüne krem şanti sıkarak da servis yapabilirsiniz. Biz her zaman ceviz ile tüketmeyi tercih ediyoruz. Afiyet olsun.


    Tavuk Göğsü

    [​IMG]

    Malzemeler.

    * 1 Su bardağı nişasta

    * 2 Su bardağı toz şeker

    * 2,5 su bardağı un

    * 1 adet damla sakız

    * 1 litre süt

    * 150-200 gram margarin (tereyağı)
     



  2. Cevap: Sütlü Tatlı Tarifleri

    Krem Şokola


    [​IMG]

    Malzemeler:

    1 kg. kaynar süt

    200 gr. toz şeker

    40 gr. kakao

    4 yumurtanın sarısı

    40 gr. pirinç unu

    1/4 kahve kaşığı vanilya

    NOT: 6 kase 6 kişi içindir

    Bir tencerede toz şeker, kakao, pirinç unu yumurta sarısı ve vanilyayı İyice karıştırarak sütü kaynar olarak yediriniz (Yumurta çırpma teli ile). Ağır ateşte devamlı karıştırarak ve ağır ağır kaynatarak 5 dakika pişirip ateşten alıp hemen kaselere boşaltınız. Soğuk olarak servis ediniz.


    Portakallı Vanilyalı Kup

    [​IMG]
    Malzemeler

    •2 paket vanilyalı puding
    •2,5 su bardağı portakal suyu
    •2,5 su bardağı süt
    •4-5 kakaolu bisküvi (arzuya göre)
    •2 yemek kaşığı fındık kırığı
    Hazırlanması:

    1.1 paket vanilyalı pudingi 2,5 su bardağı portakal suyu ile pişirin. Diğer pudingi de 2,5 su bardağı süt ile pişirin.
    2.Süt ile pişirdiğiniz pudingi dilerseniz biraz soğutup içine bisküvi kırıklarını ve fındıkları ilave edin.
    3.Kuplara birer kepçe vanilyalı puding koyun. Üzerlerine birer kepçe portakallı puding dökün. Katları bu şekilde tamamlayın.
    4.Eğer baton kalıp kullanıyorsanız kalıbınıza portakallı pudingi dökün. Üzerine vanilyalı pudingi yayın. Buzdolabında en az 3 saat bekletin. Kalıbı ters çevirin, dilimleyerek servis yapın.

    Sütlü İrmik Tatlısı

    [​IMG]
    malzemeler:

    •1 litre süt
    •8 yemek kaşığı irmik
    •12 yemek kaşığı toz şeker
    •1 paket vanilya
    •5-6 sauyer(kedidili) bisküvisi
    •140 gr beyaz çikolata (veya ceviz, fındık, meyve sosu, v.b.)
    hazırlanması:
    1. derin bir tencereye 1 lt sütü, 8 yemek kaşığı irmiği, 12 yemek kaşığı toz şekeri ve 1 paket vanilyayı koyup orta hararetli ateşte karıştırarak pişirin. karışım muhallebi kıvamına gelip kaynamaya başlayınca altını kapatın.

    2. muhallebinin şekerini kontrol edin, az gelirse biraz daha ekleyin ve mikserle birkaç dakika karıştırın.

    3. bisküvileri üçe bölün. kuplara birkaç parça bisküvi koyun. üzerlerine birer kaşık tatlı ekleyin. kalan tatlıya kakao ekleyip iyice karıştırın. kakaolu karışımdan birer kaşık alıp kuplara ilave edin.

    4. beyaz çikolatayı rendeleyin. (yada küçük parçalara ayırın) kakaolu tatlının üzerini kaplayacak şekilde serpin.
     



  3. Cevap: Sütlü Tatlı Tarifleri

    Keşkül

    [​IMG]

    Malzemeler: (ben iki katı olarak yaptım)
    1 lt. süt
    1 su bardağı şeker
    1 yumurta sarısı
    1,5 yemek kaşığı nişasta( pirinç unu da olabilir)
    1,5 yemek kaşığı un
    1/2 su bardağı badem
    1/2 yemek kaşığı hindistan cevizi

    Yapılışı: Bademler sıcak suda bekletilir,yumuşayan kabukları soyulur.Bademler ,hindistan cevizi ve 1 su bardağı süt blenderden geçirilir.Bu süt süzülüp tencereye alınır.Süzgeçte kalan badem tekrar bir kaba alınır, tekrar üstüne 1 su bardağı süt konur, yine blenderden geçirilir, yine süzülür ve tencereye boşaltılır.Bütün süt bitene kadar bu işlem tekrarlanır.( bu işlem bademler macun gibi ezilerek de yapılır ama bu daha pratik)
    En son süzgeçte kalan iyice incelmiş badem de süte katılır.Şeker, nişasta, un ve yumurta sarıları da eklenerek ocakta koyulaşana kadar karıştırarak pişirilir.
    Keşkülü kaselere boşaltırken, biraz yukardan konumalı ki üstte göz göz kabarcıklar olsun.Bu da keşkül'ün bir özelliğidir.

    Kolay Profiterol

    [​IMG]








    Malzemeler :
    •8 su b.süt
    1.5 su b.un
    2 su b.toz şeker
    1p.vanilya
    1 paket şanti
    1.5 paket kızarmış ekmek
    •Üzeri için:
    antep fıstığı
    çikolata sosu

    Hazırlanışı :
    7 su b. süt, un, toz şeker ve vanilya tencereye alınarak karıştırılarak pişirilir. Diğer taraftan krem şanti ve 1 su b. süt çırpılır. Pişen krema iyice soğutulduktan sonra içerisine krem şanti karıştırılarak iyice çırpılır. Daha sonra krema karıştırma kabına alınır. İçerisine kızramış ekmekler kırılarak konur ve karıştırılır. Üzerine antep fıstığı ve çikolata sos serpilerek servis yapılır.