Sütlü Tatlı Tarifler

'Damak Keyfi' forumunda zamaneanne tarafından 18 Kasım 2012 tarihinde açılan konu


  1. Sütlü Tatlı Tarifleri Resimli

    Klasik Sütlaç Tarifi

    [​IMG]


    Malzemeler

    2 su bardağı pirinç
    3 litre süt
    3 su bardağı su
    1 silme çay kaşığı tuz
    2.5-3 su bardağı şeker


    Yapılışı

    Pirinci yıkayıp bir tencereye alın.
    Üzerine 3 su bardağı sıcak suyu ekleyip 15 dakika kadar haşlayın.
    Pirinci suyuyla beraber diğer tarafta kaynayan sütün içine aktarın.
    Ocağın altını kısıp, sık sık karıştırarak pirinç iyice açılana kadar pişirin.
    İndirmeye yakın, içine tuz ve şekeri ilave edin.
    Sıcakken kaselere paylaştırın.

    Sütlü Tatlı Tarifi

    MALZEMELER

    1 lt süt

    8 yk şeker

    8 yk irmik

    1 paket vanilya

    6 tane petibör bisküvi



    YAPILIŞI

    Tüm malzemeleri bir tencerede sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin.

    Yarısını borcama (suyla ıslatırsanız muhallebi daha kolay çıkar) dökün, ortasına bisküvileri dizip diğer yarısınıda üzerine güzelce her yerine gelecek şekilde yayın.

    Soğuduktan sonra hindistan ceviizyle süsleyip servis yapabilirsiniz.

    Supangle


    [​IMG]

    malzemeler

    4 su bardağı süt
    2 yemek kaşığı nişasta
    1 yemek kaşığı un
    2 yemek kaşığı kakao
    1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
    1 paket vanilya
    1 paket bitter çikolata
    1 yumurta
    antep fıstığı
    hindistan çevizi


    Yapılışı

    Mikserle çırpılan yumurta ve sütün içine kakao, nişasta, un, vanilya ve toz şeker katılarak iyice çırpılır. Karışım ateş üstüne alınır, karıştırılmaya devam edilir. Kaynamaya yakın içine bitter çikolata eklenir. Karıştırma işlemi bırakılmaz. Üstünde puf puf kabarcıklar oluştuğunda tencere ateşten alınır.Soğuduğunda dövülmüş antep fıstığı veya hindistan çevizi ile süslenebilir.


    MUHALLEBİLİ GÜLLAÇ

    Malzemeler
    9 güllaç yaprağı
    6 su bardagı süt
    Yarım su bardağı tozşeker
    1 paket hazır sakızlı puding
    2 kivi 2 muz
    1 çay bardağı nar tanesi
    1 çay bardağı dövülmüş ceviz

    Sütü tencereye alıp kaynatın. Şekeri ekleyip karıştırın ve ılımaya bırakın. Genişçe bir tepsiye 1-2 kepçe kadar dökün. Güllaç yapraklarından birini batırıp ıslatın, Yaprağı dikkatlice alıp küçük bir kasenin içine kenarları dışa sarkacak şekilde buruşturarak yayın. Diğer güllaçları aynı şekilde hazırlayın. Sakızlı pudingi kalan sütle paket üzerindeki tarife göre hazırlayıp soğumaya bırakın. Karıştırıp soğutun. Pudingi kaselere paylaştırıp sarkan kısımları içe doğru kapatın. Güllaçları servis tabağına ters çevirerek alın. Üzerini dövülmüş ceviz ve nar taneleriyle süsleyerek servis yapın.