Sütlü Tatlı Çeşitleri

'Damak Keyfi' forumunda Aysell tarafından 20 Haziran 2012 tarihinde açılan konu


  1. En Güzel Sütlü Tatlılar

    Sütlü Tatlı Tarifleri

    Birkaç sütlü tatlının yapılışını bu konuda bulabilirsiniz. Siz de beğendiğiniz sütlü tatlıları bizlerle paylaşabilirsiniz.

    Muzlu Karamelli Puding

    Bu tatlı için gerekli olan malzemeler

    1 paket kakaolu puding
    3 su bardağı süt
    4 adet muz
    3 dilim kakaolu kek

    Karamel için
    1 çay bardağı tozşeker
    1 çay bardağı soğuk su

    Süslemek için
    Hindistancevizi

    [​IMG]

    Yapılışı

    Bir tencereye süt ve pudingi alın. Kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Puding koyulaşınca altını kapatıp soğuması için kenara alın. Arasıra karıştırarak 5 dakika kadar soğutun. Kekleri elinizde ufalayıp pudinge karıştırın. 2 adet muzu dilimleyip malzemeye ilave edin. Karışımı kuplara ya da dilediğiniz kaplara pay edin. Süsleme işlemi için kupların ağız kısmında 2 parmak kadar mesafe bırakın. Karamel için tozşekeri bir tavaya koyup ocağa oturtun ve yine arasıra karıştırarak eritin. Tamamen eriyip kahverengi bir renk aldığında kenara alın. Soğuk suyu üstüne dökün. Ocağa oturtun ve yine arasıra karıştırıp soğuk su yüzünden sertleşen tozşekerin erimesini sağlayın. Kalan muzu soyup dilimleyin. Kupların üzerini kalan 2 adet muz ve hindistancevizi ile süsleyin. En üste karamel gezdirip servis yapın.

    Supangle

    Supangle için gerekli olan malzemeler

    4 su bardağı süt
    2 yemek kaşığı nişasta
    1 yemek kaşığı un
    2 yemek kaşığı kakao
    1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
    1 paket vanilya
    1 paket bitter çikolata
    1 yumurta
    antep fıstığı
    hindistan çevizi

    [​IMG]

    Yapılışı

    Mikserle çırpılan yumurta ve sütün içine kakao, nişasta, un, vanilya ve toz şeker katılarak iyice çırpılır. Karışım ateş üstüne alınır, karıştırılmaya devam edilir. Kaynamaya yakın içine bitter çikolata eklenir. Karıştırma işlemi bırakılmaz. Üstünde puf puf kabarcıklar oluştuğunda tencere ateşten alınır.Soğuduğunda dövülmüş antep fıstığı veya hindistan çevizi ile süslenebilir.

    Sütlaç

    Sütlaç için gerekli olan malzemeler

    4 su bardağı süt
    1 su bardağı tozşeker
    2 yemek kaşığı nişasta
    1/2 su bardağı pirinç
    1 buçuk su bardağı su
    1 parça damla sakızı
    1 adet yumurta sarısı

    [​IMG]

    Yapılışı

    Pirinci yıkayıp süzün. Tencerede 1 su bardağı su ile iyice yumuşayana kadar arada karıştırarak haşlayın. Gerekirse daha fazla su ilave edin. Süt, tozşeker, bir parça tozşeker ile dövülmüş cam sakızını başka bir tencereye koyarak kaynatın. Pirinçler haşlanınca tahta kaşığın tersi ile veya büyük çatalla pirinç tanelerini biraz ezin. Sutlu karışım kaynayınca haşlanmış pirinci ilave edip karıştırın. Nişasta ve yumurta sarısını az miktarda su ile pürüzsüz olana dek karıştırın. İnce şekilde dökerek sutlu karışıma yedirin. Bir taşım daha kaynadıktan sonra ocaktan alın. Güveçlere paylaştırın. İsterseniz yüksek ısıdaki fırında içi yarıya kadar su dolu ısıya dayanıklı bir tepsiye sütlaçları yerleştirip üstleri kızarana kadar fırınlayın. Ya da fırınlamadan sütlaçlarınız soğuduktan sonra tarçın serperek servise hazır hale getirin.

    Afiyet olsun