Sütlü Tarifler Resimli

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 22 Kasım 2012 tarihinde açılan konu


  1. Sütlü Tatlı Tarifleri

    Malzemeler


    - Yarım kilo tuzsuz lor
    - 2 su bardağı süt,
    - 2 yumurta sarısı,
    - 1 su bardağı irmik, (bana göre katı oldu birdahaki sefere yarımdan biraz fazla koyacağım)
    - 2 su bardağı şeker
    - 50 gr tereyağ

    [​IMG]

    Yapılışı

    Lor peynirimizi ve sütü tencereye alıp eze eze pişmeye bırakıyoruz.
    2 yumurta sarısını ekleyip karıştıralım ve kabarana pişirelim.
    Karışımımız kaynarken kabuk tutmaya başlamışsa kıvama gelmiş demektir.
    Önce irmiği,şekeri ve son olarakata tereyağını ilave edip şöyle bir taşım kaynatıp ocaktan alıyoruz.
    Özellikle dikkat edilmesi gereken ılık hatta sıcağa yakın servis edilmesi.
    Bu ölçülerden zannedersem 4-5 porsiyon çıkıyor…

    Malzemeler


    -1 Litre süt
    -7 Yemek kaşığı pirinç unu
    -1 Su bardağı pudra şekeri
    -1 Su bardağı süt kreması
    -Yarım yemek kaşığı margarin
    -1 Paket vanilya

    [​IMG]

    Yapılışı


    Sütü tencereye alıp üzerine pirinç unu ve pudra şekerini ilave edin.Orta hararetli ateşte sürekli karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan almaya yakın margarini ekleyin.Muhallebiyi karıştırma kabına döküp soğumaya bırakın.Bir su bardağı kremanın içine vanilyayı ekleyip karıştırın.Karışımı soğuyan muhallebinin içine döküp mikserle 2-3 dakika çırpın.Tatlı kâselerini suyla hafifçe ıslatın.Tatlıyı kâselere pay edin.Buzdolabında 1 gece soğutun.Servis tabaklarına ters çevirip dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapın.
     



  2. Cevap: Sütlü Tarifler Resimli

    Malzemeler

    500ml. süt
    2 yemek kaşığı nişasta
    2 yemek kaşığı pirinç unu
    2 yemek kaşığı kakao
    2-4 yemek kaşığı toz şeker

    [​IMG]

    Yapılışı


    Nişasta, pirinç unu ve kakaoyu, soğuk sütle karıştırın. Orta ateşte çırpma teliyle sürekli karıştırarak kaynatın, kaynamasına yakın şekerini ekleyin. Bir-iki taşım kaynayıp, üzerinde kabarcıklar oluşmaya başladıgı zaman ateşten alın.

    Mikserle çırparak soğutun. (Soğurken Krem Şokola'nın üzerinde oluşan tabakadan rahatsız olmuyorsanız, bu aşamayı atlayıp, doğrudan kâselere paylaştırabilirsiniz. )

    Kâselere paylaştırdıktan sonra, hindistan cevizi, bitter çikolata veya çeşitli meyveler kullanarak süsleyebilirsiniz.

    Bisküvili Muhallebi

    Malzemeler


    -1 litre süt
    -300 gr. toz şeker
    -3 adet yumurta
    -2 kaşık mısır unu hülâsası
    -Vanilya
    -Limon kabuğu rendesi
    -100 gr. bisküvi

    [​IMG]

    Yapılışı


    Yumurta, un, vanilya, limon kabuğu rendesi bir tencereye konur. Karıştırılır. Kaynamakta olan şekerli süte yavaş yavaş ilâve edilir. Karıştırılarak kaynayıncaya kadar pişirilir. Bisküviler ıslatılarak servis tabağına yerleştirilir. Üzerine

    Supangle


    Malzemeler


    -4 su bardağı süt
    -2 yemek kaşığı nişasta
    -1 yemek kaşığı un
    -2 yemek kaşığı kakao
    -1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
    -1 paket vanilya
    -1 paket bitter çikolata
    -antep fıstığı
    -hindistan çevizi
    [​IMG]

    Yapılışı

    Mikserle çırpılan yumurta ve sütün içine kakao, nişasta, un, vanilya ve toz şeker katılarak iyice çırpılır. Karışım ateş üstüne alınır, karıştırılmaya devam edilir. Kaynamaya yakın içine bitter çikolata eklenir. Karıştırma işlemi bırakılmaz. Üstünde puf puf kabarcıklar oluştuğunda tencere ateşten alınır. Soğuduğunda dövülmüş antep fıstığı veya hindistan çevizi ile süslenebilir.