Sütlü Simit Tarifi

'Damak Keyfi' forumunda zamaneanne tarafından 16 Haziran 2012 tarihinde açılan konu


  1. Sütlü Simit yapılışı

    Malzemeler,
    2 Su bardağı ılık süt
    1 Su bardağı sıvı yağ
    1 Tatlı kaşığı tuz
    1 Yemek kaşığı şeker
    1 Paket yaş maya
    Yeteri kadar un
    Susam

    [IMGALT=http://resim.forumdas.net/upl/uploads/simit-16297.jpg]simit-16297[/IMGALT]

    Hazırlanışı:
    Tüm malzemeyi derin bir kaba alıp aldığı kadar un ile orta sertlikte hamur elde edin.
    Üstünü temiz bir bezle örtüp yaklaşık bir saat mayalanması için bekletin.
    Mayalandıktan sonra avuç büyüklüğünde parçalar koparıp simit şekli verin.
    Susama bulayıp 185 derecelik fırında 30-35 dakika pişirin.
    Sıcak servis yapın.
    Afiyet Olsun