Sütlü Sebze Çorbası

'Damak Keyfi' forumunda Aysell tarafından 15 Haziran 2012 tarihinde açılan konu


  1. Sütlü Sebze Çorbası nasıl yapılır

    Sütlü Sebze Çorbası Tarifi

    Sütlü Sebze Çorbası için gerekli olan malzemeler:

    1 çay bardağı konserve bezelye
    1'er adet havuç, kabak, kereviz
    2 su bardağı süt
    2 çorba kaşığı un
    4 su bardağı et suyu
    1 çay bardağı ay çiçek yağı
    Tuz, karabiber

    [​IMG]

    Sütlü Sebze Çorbası yapılışı

    Sebzeleri soyup küp şeklinde doğrayın ve yarım çay bardağı yağda çevirin. Diğer tencerede un ve yarım çay bardağı yağ pembeleştirin. Üzerine süt ve et suyu ekleyin. Bir taşım kaynayınca yağda çevirdiğiniz sebzelere, tuz ve karabiber ilave edin. Bir taşım daha pişirin ve sıcak olarak servis yapın.

    Afiyet olsun