Sütlü Ramazan Lokması Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Bella tarafından 16 Nisan 2012 tarihinde açılan konu


  1. Resimli Sütlü Ramazan Lokması Tarifi ,



    Sütlü Ramazan Lokması Tarifi ,




    Malzemeler
    Yarım Paket Tereyağı Veya Margarin
    2 Bardaktan Biraz Eksik İnce İrmik
    2 Su Bardağı Süt
    4 Adet Yumurta
    3 Su Bardağı Şeker
    3 Su Bardağı Su
    2 Su Bardağı Ayçiçek Yağı

    [​IMG]

    Hazırlanışı

    Önce şerbetini hazırlayıp soğumaya bırakın.
    Bir tencereye su ve şekeri koyun. Orta ateşte kaynayana kadar karıştırın. Şerbeti soğumaya bırakın.
    Yarım paket yağı tencerede eritin.
    İçine irmiği koyun, hafif ateşte kıvamı gelinceye kadar kavurun.
    Üzerine soğuk olarak 2 bardak süt döküp karıştırın.
    Çok hafif ateşte sütünü çekmesi için ağzı kapalı olarak bekletin.
    Tekrar karıştırıp soğutun.
    4 adet yumurtayı teker teker kırarak yedirin.
    Hamurdan küçük küçük parçalar alın.
    Avuç içinde bu hamurları yuvarlayıp bir kaba dizin.
    Tavada kızdırdığınız ayçiçek yağında kızartın.
    Yağını süzdürerek önceden hazırladığırız şerbetin içine atın.