Sütlü Muhallebili Tatlılar

'Damak Keyfi' forumunda zamaneanne tarafından 22 Aralık 2012 tarihinde açılan konu


  1. Sütlü Muhallebili Tatlı Tarifleri


    Elmalı Muhallebi

    [​IMG]

    MALZEMELER

    1 Kaşık un
    6 Kaşık şeker
    Hindistancevizi rendesi
    1 Kg. elma
    1 Bardak su
    1 Kepçe toz şeker
    1 Şişe süt (1/2 Kg.)
    1 Yumurta sarısı

    YAPILIŞI

    1 Elmaları temizleyip bütün veya yarım olarak: çekirdeklerini çıkarınız.
    2 Bir tencerede 1 kepçe to zşeker ve bir bardak su ile ağır ateş üzerinde pişiriniz.
    3 Sütü 6 kaşık şekerle kaynatınız. Un ile yumurta sarısını 2 kaşık su ile ezerek süte ilave ediniz.
    4 15 dakika karıştırarak pişiriniz.
    5 Pişmiş elmaları yarım veya bütün olarak kaselere koyunuz (arzuya göre).
    6 Üzerini örtecek şekilde sıcak muhallebi dökünüz, soğutunuz.
    7 Soğuyunca üzerini hindistancevizi ile süsleyiniz.

    ELMA TABANLI ÇİKOLATALI MUHALLEBİ

    Malzemeler:

    Muhallebisi İçin;

    1 tatlı kaşığı nişasta (tepeleme)
    1 yemek kaşığı tereyağı
    1 paket vanilya
    3 yemek kaşığı hindistancevizi rendesi
    750 ml süt
    3/4 su bardağı un
    1 su bardağı şeker


    Tabanı İçin;

    1/2 limonun suyu
    yarım çay bardağı su
    1 yemek kaşığı nişasta
    1 kg elma
    2 yemek kaşığı şeker

    Üzerine;

    Çikolata sosu

    Yapılışı:

    Elmaları soyun, rendeleyin, limon suyu ve şekerle beraber suyunu çekene kadar pişirin. Yarım çay bardağı su ile nişastayı karıştırın ve elmalı harca katın, 2-3 dakika daha pişirip ocaktan alın.

    Cam, bir tepsinin tabanına 3 yemek kaşığı hindistancevizi rendesini serpin, elmalı harcı tepsiye yayıp üzerini düzeltin.
    Yağ, hindistancevizi rendesi ve vanilya hariç muhallebi malzemelerini karıştırın, iyice koyulaşana kadar karıştırarak pişirin, diğer malzemeleri de ekleyerek mikserde 3-4 dakika çırpın.
    Elmalı harcın üzerine muhallebiyi dökün.
    Üzeirne çikolatalı sosu döküp, dolapta 2-3 saat dinlendirip servis edin.


    Sütlü Elmalı Tatlı


    [​IMG]


    Malzemeler

    6-7 tane elma
    yarim su bardagi cekilmis findak yada ceviz
    1 cay bardagi toz seker
    1 cay kasigi tarcin

    Muhallebisi icin:

    4 su bardagi sut
    1 su bardagi kadar un
    1 su bardagi toz seker
    2 yumurta sarisi
    1 paket vanilya

    üzeri icin:
    biraz nutella yada bitter cikolata
    2 kasik kadar sut yada krema


    Yapılışı:

    Elmaları soyup rendeleyip bir tavaya koyun üzerine toz şeker ilave edip arada bir karıştırarak pişirin. (suyunu çekene kadar) Son olarak tarçın ve fındığı ekleyip soğumaya bırakın.

    Muhallebisi icin tencereye yumurta sarısını ve şekeri koyup çırpın üzerine unuda ilave ettikten sonra iyice tekrar çırpın. Yavaş yavaş sütü ekleyin ve topaklanmamasına özen gösterin. Ocakta koyulasana kadar karistirarak pisiriyoruz,en son vanilyayi ekleyip bunu mikserden geciriyoruz.

    Tepsiye soguttugumuz elmali sosu koyup heryerini kapliyoruz ve uzerine muhallebi sosunu dokuyoruz.
    Cikolata sos icin cikolatayi eritip bir kasik kadar sut yada krema ekledikten sonra bunu muhallebi sosun uzerine cizgiler halinde dokup kurdanla sekil verip buzdolabina koyuyoruz ,bikac saat sonra muhallebi kesilcek kivama geldikten sonra dilimleyip servis yapiyoruz.

    BİSKÜVİLİ MUHALLEBİ


    Malzemeler
    Bir litre süt
    300 gr. toz şeker
    3 adet yumurta
    2 kaşık mısır unu hülâsası
    Vanilya
    Limon kabuğu rendesi
    100 gr. bisküvi.


    [​IMG]


    Yapılışı
    Yumurta, un, vanilya, limon kabuğu rendesi bir tencereye konur. Karıştırılır. Kaynamakta olan şekerli süte yavaş yavaş ilâve edilir. Karıştırılarak kaynayıncaya kadar pişirilir. Bisküviler ıslatılarak servis tabağına yerleştirilir. Üzerine muhallebi doldurulur. İstenirse kıyılmış fındık serpilir.