Sütlü Meyveli Tatlılar

'Damak Keyfi' forumunda zamaneanne tarafından 18 Aralık 2012 tarihinde açılan konu


  1. Sütlü Meyveli Tatlı Tarifleri Resimli


    Meyveli Sütlü Tatlı Tarifi


    Malzemeler
    Sütlü Muhallebi Kısmı İçin:
    150 gram kadar margarin
    1 su bardağı un
    1litre süt
    1 su bardağı şeker
    1 paket vanilya

    Üzeri İçin:
    1 yemek kaşığı buğday nişastası
    2 yemek kaşığı şeker
    2 su bardağı vişne suyu
    1-2 su bardağı vişne

    Hazırlık
    1-2 bardak vişnenin çekirdeğini ayıklıyoruz.


    [​IMG]


    Hazırlanışı
    Tencerede margarini eritip unu ekliyoruz ve iyice kavuruyoruz. Daha sonra şekerimizi, sütümüzü ve vanilyamızı ekleyip kaynayana kadar kıvam alana kadar karıştırmaya devam ediyoruz. Karışımımız koyulaştıktan sonra 2-3 dakika kadar blendırla karıştırıp ıslattığımız bir borcama döküyoruz.
    Tatlımızın üzeri için vişne suyu, şeker ve nişastayı ekleyip karıştırarak kaynatıyoruz. Son olarak karışıma ayıkladığımız vişne tanelerini ekleyip karıştırıyoruz ve muhallebinin üstüne döküyoruz. Tatlıyı ılımaya bırakıyoruz ve buzolabında soğuttuktan sonra servis yapıyoruz.


    Soslu Armut Tatlısı


    Soslu Armut Malzemeler

    4 adet armut
    4 tatlı kaşığı esmer şeker
    2 su bardağı süt
    1 paket hazır çikolata sosu
    Üzerine:
    Renkli şekerlemeler

    [​IMG]

    Soslu Armut Talısının Yapılışı

    Yıkanmış armut ların kabuklarını soyun. Orta kısmındaki çekirdeklerini çıkarın. Esmerşekerle birlikte bir tencereye alın ve kısık ateşte 4-5 dakika pişirin. Diğer taraftan süt ve çikolata sosunu tahta bir kaşıkla karıştırarak, koyu muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Armutları servis tabağına alın ve üzerine çikolata sosu gezdirin. Renkli şekerlemeler ile süsledikten sonra buzdolabında 1 saat bekletip servis yapabilirsiniz..
    [​IMG]

    ÇİLEKLİ PUDİNG

    Malzemeler
    500 gram çilek
    4 su bardağı süt
    2 su bardağı tozşeker
    Bir buçuk çorba kaşığı tereyağı
    2 tatlı kaşığı nişasta
    1 çorba kaşığı limon likörü
    1 paket vanilya
    1 adet yumurta sarısı
    Süslemek için
    Çilek

    ÇİLEKLİ PUDİNG TARİFİ
    Çilekleri temizleyip, yıkayın. Sütü tencereye alın. Çilekleri de ekleyip, 10 dakika kaynatın. Çilekli sütü süzgeçten geçirin. Sütü tekrar tencereye alın. Tozşeker ve tereyağını ekleyin. 5 dakika daha kaynatın. Nişastayı da katıp, koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan aldığınız muhallebiye, likör ve vanilya katın. Yumurta sarısını ilave edin. Tencereyi, su dolu daha genis bir başka tencerenin içine koyun. Içine su kaçmamasına özen gösterip, 30 dakika pişirip, kuplara pay edin. Çilek ile süsleyin.


    [​IMG]


    MEYVELİ JÖLE

    Malzemeler
    1 paket vanilyalı puding
    3 su bardağı süt
    2'şer adet armut, elma ve muz
    1 su bardağı dondurulmuş vişne
    1 paket vişneli jöle

    MEYVELİ JÖLE TARİFİ
    Vanilyalı pudingi 3 su bardağı sütle bir tencereye alın. Devamlı karıştırarak orta hararetli ocakta pişirin. Pudingi kupların yarısını dolduracak şekilde paylaştırın. Muz, vişne, kabukları soyulmamış elma ve armutları küp doğrayıp karıştırın. Karışık meyvelerı pudingin üzerine paylaştırın. Toz jöleyi, paketin üzerindeki tarife göre pişirin. Meyvelerin üzerine pay edin. Buzdolabinda 1-2 saat bekletip soğuk olarak servis yapın.

    Vişneli Sütlü Muhallebi


    Malzemeler :

    Vanilyalı Kat:

    1 litre süt
    3,5 yemek kaşığı nişasta
    3 yemek kaşığı un
    1 yemek kaşığı pirinç unu
    3/4 su bardağı şeker
    1 paket vanilya

    Vişneli Kat:

    3 su bardağı vişne suyu
    1/2 su bardağı şeker
    3,5 tepeleme tatlı kaşığı nişasta
    1 kase vişne


    [​IMG]



    Hazırlanışı
    Pirinç unu, süt, nişasta ve unu bir tencereye alıp kısık ateşte karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Sonra şeker ve vanilyayı ekleyip şeker eridiğinde ocaktan alın. Mikserle 10 dk. kadar çırpın. 24 cm.'lik kelepçeli bir kek kalıbının altına aliminyum folya düşeyip kalıbın kenarlarını ıslatın. Muhallebiyi kalıba aktarın ve kenarda soğumaya bırakın.
    Vişneli sos için; nişaştayı biraz vişne suyu ile açıp bir tencereye alın. Üzerine kalan vişne suyunu ve şekeri ilave edin. Kısık ateşte koyulaşmaya başlayana kadar karıştırarak pişirin. Sosun rengi parlaklaştıktan sonra ocağın altını kapatın. Vişneleri ilave edin. Kalıba yaydığınız vanilyalı katın üzerine vişneli karışımı dökün. Üzerini ve vişne tanelerinin yerlerini düzenleyip soğumaya bırakın. Tatlı soğuduğunda buzdolabına koyun. Bu şekilde 5-6 saat dolapta dinlendirin. Servis edeceğiniz zaman dikkatlice kalıptan çkarın. Dilimleyerek servis edin.
    Afiyet olsun...