Sütlü Levrek Tarifi

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 9 Haziran 2012 tarihinde açılan konu


  1. Sütlü Levrek Yapılışı



    Resimli Sütlü Levrek Tarifi

    SÜTLÜ LEVREK

    Malzemeler

    1 kg. levrek,
    2 su bardağı süt,
    150 gr. taze kaşar rendesi,
    3 çorba kaşığı un,
    125 gr. katıyağ,
    sirke,
    tuz,
    karabiber

    [​IMG]

    Yapılışı
    Levrekleri, 1 kaşık sirke ile tuzlu suda haşlayıp, deri ve kılçıklarını ayıklayın. Kısık ateşte, unu eritilmiş yağa azar azar karıştırarak katıp, pembeleştirin. Sütle tuzunu ilave edip muhallebi kıvamına getirin ve peynirin yarısını katıp karıştırın. Isıya dayanaklı bir cam kaba sosun 1/3 ünü boca edip üzerine balıkları yayın ve sosun geri kalan kısmını da üstüne boca edin. 180 derece fırında yarım saat tutup, üstüne kalan peyniri de serpin ve peynirler eriyinceye kadar pişirin.