Sütlü Kadayıf Tatlısı

'Damak Keyfi' forumunda Blue tarafından 23 Ağustos 2010 tarihinde açılan konu



  1. Sütlü Kadayıf Tarifi


    [​IMG]

    Bu lezzet kadayıf tatlısına ayrı bir boyut getiriyor. :) Son derece pratik ve hafif.Şerbeti su ile değil süt ile yapılıyor.Artık birbirinin uyumunu siz hayal edin :)

    MALZEMELER


    250 gr tel kadayıf
    100 gr ceviz
    1 su b. tozşeker
    1 lt. süt
    1 p. vanilya

    HAZIRLANIŞI
    Kadayıf bir kaba alınır üzerine 2-3 çorba kaşığı sıvıyağ dökülür ve
    heryerine gelecek şekilde karıştırılır.kadayıfın yarısı bir fırın kabına
    alınır hafif bastırılır.üzerine iri kırılmış ceviz eklenir.bunun üzerine
    kalan kadayıf alınır ve hafifçe bastırılarak düzlenir.180 dercede
    fırında pişirilir.kadayıflar pişerken üzeri için; 1 lt süt, tozşeker ve
    vanilya bir tencereye alınır.pişen kadayıflar fırından alınır.
    süt, şeker karışımı ılık kıvama gelince ocaktan alınır.
    pişen kadayıfların üzerine dökülür.Pamuk gibi bir kadayıf tatlısı..