Sütlü Kadayıf Tatlısı Tarifi

'Damak Keyfi' forumunda Merve tarafından 5 Haziran 2012 tarihinde açılan konu


  1. Sütlü Kadayıf Tatlısı Tarifi

    Sütlü Kadayıf Tatlısı Yapılışı

    Sütlü Kadayıf Tatlısı Malzemeleri:

    200 gr fırınlanmış kadayıf (hazır kullanabilirsiniz ya da kendiniz fırınlayabilirsiniz)
    Her dilim başına 1 top dondurma

    Şerbeti için:
    2,5 su bardağı toz şeker
    3 su bardağı süt
    1 yemek kaşığı tereyağı

    Sütlü Şerbet Yapılışı: Şeker ve sütü tencereye alın, orta ateşte şeker eriyene kadar karıştırarak kaynatın. Kısık ateşte 15 dakika daha kaynatarak ocaktan alın. Şerbeti ocaktan almadan 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyin ve hazırladığınız şerbeti ılınması için kenara alın.(ben genellikle 10 dakika sonra şerbeti kullanıyorum)

    Sütlü Kadayıf Tatlısı Hazırlanışı: Kızarmış kadayıfın üzerine ılınmasını beklediğiniz şerbeti dökün. Kadayıf şerbetini çekip soğuduktan sonra yarım saat daha dinlendirin. Servis etmeden hemen önce kadayıfı dilimleyin.Buzdolabından 1 top dondurma alarak dilimdediğiniz kadayıfın üzerinde servis yapın.


    alıntı