Sütlü İrmikli Tatlılar

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 20 Kasım 2012 tarihinde açılan konu



  1. Sütlü İrmikli Tatlılar Resimli



    Sütlü İrmik Tatlısı

    Malzemeler

    1 kg süt
    1 su bardağı irmik
    7 çorba kaşığı toz şeker
    1 paket vanilya
    1 çorba kaşığı margarin
    1 çorba kaşığı hindistancevizi

    [​IMG]

    Hazırlanışı

    Soğuk süte toz şeker ve irmiği ekleyip kaynatın. Biraz koyulaşıp muhallebi kıvamına gelince vanilya margarin ve 1 çorba kaşığı hindistancevizi ekleyip boza kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Boza kıvamına gelince ıslatılmış tepsi veya bir kalıba döküp soğutun.
    Üzerini antepfıstığı veya tarçınla süsleyip dilimleyerek soğuk olarak servis yapın.

    Ispanaklı İrmik Tatlısı

    Malzemeler

    15-20 adet yaprak ıspanak
    9 yemek kaşığı irmik
    1 paket vanilyalı puding
    4 su bardağı süt
    1 paket vanilin
    8 yemek kaşığı şeker
    1 su bardağı su

    [​IMG]

    Hazırlanışı

    15-20 adet ıspanak yaprağını ayıklayın ve yıkayın. 1 su bardağı su ile rondo da çekin. 4 su bardağı sütün içerisine rondo da çektiğiniz ıspanağın suyunu, 8 yemek kaşığı toz şekeri ve 9 yemek kaşığı irmiği ilave edin. Karışımı koyulaşana kadar pişirin. En son 1 paket vanilini koyup su ile ıslattığınız borcama boşaltın. Borcama döktüğünüz karışım soğuya dursun diğer taraftan küçük bir tencerede 3 su bardağı süt ile 1 paket vanilyalı yada arzunuza göre meyveli pudingi pişirin ve tatlının üzerine dökün. Dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.