Sütlü İrmik Tatlısı

'Damak Keyfi' forumunda karakız tarafından 23 Şubat 2010 tarihinde açılan konu


  1. MALZEMELER:


    1 Litre süt
    7 Çorba kaşığı irmik
    14 Çorba kaşığı toz şeker
    1 Su bardağı öğütülmüş ceviz
    1 Paket vanilin
    1 Çorba kaşığı margarin
    2 Tatlı kaşığı tarçın.

    HAZIRLANIŞI:


    HAZIRLANIŞI:
    Sütün içine irmiği ve şekeri koyup önce kuvvetli ateşte sonrada kısık ateşte karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Koyulaşınca içine vanilin ve margarini ekleyip iyice çırpın. Boza kıvamına elince tatlının yarısını suyla ıslatılmış tepsiye dökün. Üzerine 5 dakika sonra ceviz ve tarçın karışımının yarısını serpin ve kalan tatlıyı yavaşça gezdirin. En son tepsiyi hafif sallayıp düzleştirin ve kalan cevizide serpin arzu ederseniz vişne sosu ve çikolata sosuda yapabilirsiniz. Tatlı bir gece beklemesi gerekiyor çünkü daha kolay dilimleniyor .

    Alıntı
     


  2. italyan

    italyan Yasaklı


    Cevap: Sütlü İrmik Tatlısı

    Bence güzel bir helva yapalımda forumdaki fenerlilere dağıtalım:..Malum dün cenazeleri vardı:))))))
     



  3. Cevap: Sütlü İrmik Tatlısı

    2-0 yenerken 3 -2 yenilmek nasıl bir duygu acaba :f40:
     


  4. italyan

    italyan Yasaklı


    Cevap: Sütlü İrmik Tatlısı

    Ben bir Gs li olarak hiç tatmadım yani bilmyorum görmedim olamdı böylr bir şey..fenerlilere sormak lazım:)))