Sütlü İrmik Helvası Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 18 Nisan 2012 tarihinde açılan konu


  1. Sütlü İrmik Helvası Tarifi



    Resimli Sütlü İrmik Helvası Tarifi

    Malzemeler

    1.5 su bardağı irmik
    - 100 gram tereyağ
    - 1 su bardağı süt
    - 1 su bardağı su
    - 1 su bardağı + 2 çorba kaşığı toz şeker
    - 1 avuç dolmalık fıstık
    - 1 paket vanilya

    [​IMG]

    Hazırlanışı


    İrmiği, yağı ve fıstıkları tencereye koyun. En kısık ateşte, yaklaşık 45-50 dakika boyunca kavurun. Hem fıstıkların, hem de irmiklerin rengi dönünceye kadar kavurmanız gerekiyor. Zaten irmik helvası yapmanın tek zor tarafı da burası.