Sütlü Gül Böreği

'Damak Keyfi' forumunda Merve tarafından 30 Mayıs 2012 tarihinde açılan konu


  1. Sütlü Gül Böreği Tarifi

    Sütlü Gül Böreği Yapılışı

    Sütlü Gül Böreği Malzemeleri:
    3 yufka
    1 çay bardağı sıvıyağ
    100 gr beyaz peynir ya da kaşar peynir rendesi
    1 demet maydonoz
    Eritilmiş margarin

    Üzeri İçin ;
    2 yumurta
    1 su bardağı süt
    Çörekotu


    Sütlü Gül Böreği Hazırlanışı: Bir yufkayı serip üzerine fırça yardımıyla erimiş margarin sürelim. Yufkayı enine ve boyuna artı (+) şeklinde kesip 4 eşit üçgen parça elde edelim. Yufkaların geniş kenarlarına kaşar rendesi ve kıyılmış maydanoz serpelim. Üçgen parçaların karşılıklı sivri kenarlarını hafifçe içe doğru döndürüp rulo yaparak saralım. Rulonun bir ucu sabit kalacak şekilde kendi etrafinda döndürerek yuvarlak bir şekil verelim. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayarak, margarinle yağlanmış tepsiye dizelim. Bir kapta yumurtaları ve sütü çırparak karıştırıp yufkaların üzerine gezdirelim. Üzerlerine çörekotu serpip önceden ısıtılmış 220 derece ısılı fırında böreklerin altları ve üstleri pembeleşene dek pişirelim.


    Afiyet olsun...

    alıntı