Sütlü Etimek Tatlısı

'Damak Keyfi' forumunda Aderito tarafından 11 Aralık 2012 tarihinde açılan konu


  1. Malzemeleri:
    1 paket tuzsuz etimek
    2 su bardağı toz şeker
    2 su bardağı su

    Muhallebisi için:
    1 litre süt
    8 yemek kaşığı toz şeker
    3 Türk kahvesi fincanı un
    Yarım paket margarin
    1 paket vanilya

    Üzeri için;
    2 poşet toz krem şanti
    1 su bardağı soğuk süt

    Sütlü Etimek Tatlısı Hazırlanışı:

    Önce etimeklerimizi büyük dikdörtgen tepsimize dizelim.Sonrada şerbetimizi hazırlamak için tencereye 2 su bardağı şeker katalım.Sonra da orta dereceli ateşte şeker kahve rengi olana kadar pişirin.Bunlardan sonra üzerine 2 Su bardağı su ilave edip şeker eriyinceye kadar karıştıralım.Şerbet hazırlandıktan sonra ocaktan indirerek etimeklerin üzerlerine dökelim.Bu işlemleri yaptıktan sonra şimdi sıra muhallebide tatlının muhallebesini hazırlamak için hazırlamış olduğunuz malzemeleri bir tencerede toplayalım.Bu malzemeleri koyu bir kıvam alana kadar pişirelim.Daha sonrasında hazırlamış olduğumuz muhallebiyi ocaktan indirerek etimeklerin üzerine yayalım.Biraz muhallebinin soğuması için bekleyelim.Son olarak kremşantiyi hazırlayarak muhallebinin üzerine yayalım ve üzerinide mevsim meyveleri veya cevizleriyle süsleyip bir saat buzdolabında beklettinkten sonra tatlımız servise hazır hale gelmiştir.