Sütlü Ekmek Yapımı

'Damak Keyfi' forumunda zamaneanne tarafından 5 Haziran 2012 tarihinde açılan konu


  1. Sütlü Ekmek Yapımı


    Sütlü Ekmek Tarifi

    [​IMG]

    1 Büyük somun

    Malzemeler:

    3 bardak beyaz un
    1 çorba kaşığı şeker
    1 silme tatlı kaşığı tuz
    1 bardak süt
    1 tatlı kaşığı instant kuru maya
    25 gram tereyağı, yumuşak


    Yapılışı:

    Eğer elle yapıyorsanız unu, tuzu, şekeri ve kuru mayayı geniş bir kapta karıştırın. Tereyağını karışıma ilave edip 1 dakika kadar yoğurun. Sütü ilave ederek hamurunuzu 10 dakika daha yoğurun. Hamurunuz yumuşak ve kolay şekil verilecek kıvamda olacaktır.

    Eğer mikser ile yapıyorsanız, mikserinize hamur yoğurma aparatını taktıktan sonra unu, tuzu, sekeri ve kuru mayayı mikser kabına alın. Oda sıcaklığındaki sütü ve tereyağını karışıma ilave edip 2-3 dakika kadar yoğurun. Hamurunuz yumuşak ve kolay şekil verilecek kıvamda olacaktır.

    Hamurunuzu ağzı kapalı bir kaba alıp 1-2 saat oda sıcaklığında bekletin. Bu sürede hamurunuzun hacmi iki katına çıkmalı.

    Hazırladığınız hamuru mutfak tezgahı üzerinde iki elinizle yuvarlayarak düzgün bir beze haline getirin. İyice unlanmış fırın tepsisine yerleştirin ve 1 saat daha kabarması için bekletin.

    Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika ya da üstü iyice kızarana kadar pişirin.