Sütlü Ekmek Tarifi

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 28 Mayıs 2012 tarihinde açılan konu


  1. Sütlü Ekmek Yapılışı


    Resimli Sütlü Ekmek Tarifi

    Malzemeler

    3 bardak beyaz un

    1 çorba kaşığı şeker

    1 silme tatlı kaşığı tuz

    1 bardak süt

    1 tatlı kaşığı instant kuru maya

    25 gram tereyağı, yumuşak

    1 büyük somun

    [​IMG]

    Yapılışı

    Eğer elle yapıyorsanız unu, tuzu, şekeri ve kuru mayayı geniş bir kapta karıştırın. Tereyağını karışıma ilave edip 1 dakika kadar yoğurun. Sütü ilave ederek hamurunuzu 10 dakika daha yoğurun. Hamurunuz yumuşak ve kolay şekil verilecek kıvamda olacaktır.

    Eğer mikser ile yapıyorsanız, mikserinize hamur yoğurma aparatını taktıktan sonra unu, tuzu, sekeri ve kuru mayayı mikser kabına alın. Oda sıcaklığındaki sütü ve tereyağını karışıma ilave edip 2-3 dakika kadar yoğurun. Hamurunuz yumuşak ve kolay şekil verilecek kıvamda olacaktır.

    Hamurunuzu ağzı kapalı bir kaba alıp 1-2 saat oda sıcaklığında bekletin. Bu sürede hamurunuzun hacmi iki katına çıkmalı.

    Hazırladığınız hamuru mutfak tezgahı üzerinde iki elinizle yuvarlayarak düzgün bir beze haline getirin. İyice unlanmış fırın tepsisine yerleştirin ve 1 saat daha kabarması için bekletin.

    Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika ya da üstü iyice kızarana kadar pişirin.