Sütlü Değişik Tatlılar

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 27 Mayıs 2012 tarihinde açılan konu



  1. Resimli Sütlü Değişik Tatlılar

    Çilekli Sütlaç Tarifi


    Malzemeler

    3 kg süt
    1.5 su bardağı pirinç
    Islatmak için 2 su bardağı sıcak su
    Takriben 15 tane çilek
    2.5 su bardağı şeker
    1 paket vanilya
    Yarım çay kaşığı tuz

    [​IMG]

    Yapılışı

    Pirinci yıkayıp sıcak suyla ıslağa koyun.
    2 saat kadar ıslakta bekleyen pirinci suyunu dökmeden kaynayan süte ekleyin.
    Kısık ateşte pirinç açılana kadar pişirin.
    Şekeri ve tuzu ilave edin karıştırın.
    Ocaktan alınca vanilya ve tercihen doğranmış veya püre haline getirilmiş çileği ekleyip karıştırın.
    Sıcakken kaselere paylaştırın.

    Klasik Sütlaç Tarifi

    Malzemeler

    2 su bardağı pirinç
    3 litre süt
    3 su bardağı su
    1 silme çay kaşığı tuz
    2.5-3 su bardağı şeker

    [​IMG]

    Yapılışı

    Pirinci yıkayıp bir tencereye alın.
    Üzerine 3 su bardağı sıcak suyu ekleyip 15 dakika kadar haşlayın.
    Pirinci suyuyla beraber diğer tarafta kaynayan sütün içine aktarın.
    Ocağın altını kısıp, sık sık karıştırarak pirinç iyice açılana kadar pişirin.
    İndirmeye yakın, içine tuz ve şekeri ilave edin.
    Sıcakken kaselere paylaştırın.

    Pamuk Pasta



    MALZEMELER:

    keki için:
    1,5 su bardağı galeta unu
    4 adet yumurta
    1 su bardağı şeker
    1 su bardağı sıvıyağ
    1 çay bardağı ceviziçi
    1 çay bardağı hindistancevizi
    1 paket kabartmatozu

    şerbeti için:
    1 su bardağı su
    1 su bardağı şeker

    muhallebisi:

    1 kg.süt
    1 su bardağından iki parmak az mısır nişastası
    1 su bardağı şeker
    1 poşet kremşanti

    [​IMG]


    YAPILIŞI:

    Yumurtaları bir kaba kırıp çırpın şeker,yağ katıp çırpın çekilmiş ceviziçi ve diğer kek malzemeri ni katıp çırpıp yağlanmış büyük kare yada yuvarlak borcama döküp önceden ısınmış 180 derecedeki fırında kızarana kadar pişirin ve ılıtın.Diğer tarafta şerbeti yapın az ılıtıp keki şerbetleyin.En sonda muhallebiyi hazırlayın.Süt,şeker ve mısır nişastasıyla muhallebiyi pişirin biraz soğutun içine bir poşet kremşanti katıp çırpıp kekin üzerine dökün dolapta soğumaya bırakın.İsterseniz pastanın üstünü süs şekerleriyle süsleyin yada çikolata sosda yapabilirsiniz.

    Kadayiflı Muhallebi Tarifi

    Malzemeler:

    300gr kadayıf
    6 yemek kaşığı toz şeker
    5 yemek kaşığı tereyağı
    1,5 su bardağı doğranmış ceviz

    Hazırlanması:

    Kadayıfı 1-2 saat öncesinden derin dondurucuya koyun. Dondurucudan alıp kolayca kırarak tencereye koyun.
    İçine yağı, şekeri lave edip orta harlı ateşte sürekli karıştırarak kavurun. Pembe hale gelince cevizi ekleyin. Ateşten alıp soğutun.

    Muhallebi Malzemeleri:

    1kg süt
    4 yemek kaşığı un
    2 yemek kaşığı mısır nişastası
    2 türk kahvesi fincanı toz şeker
    1 yumurta
    1 paket vanilya
    1 küçük paket (süt paketinde) krema

    [​IMG]

    Hazırlanması:

    Krema hariç tüm malzemeyi muhallebi gibi pişirip soğutun. Soğuduktan sonra içine kremayı ekleyip mikserle karıştırın.
    Kadayıfın yarısını büyük dikdörtgen borcama serin. Üzerine muhallebiyi yayın. Kalan kadayıfı da serin.



    Limonlu Sütlaç


    Malzemeler:

    1 litre süt

    yarım çay bardağı pirinç

    yarım su bardağı toz şeker

    1 su bardağı su

    2 küçük poşet pirinç unu (ikisi toplam 70gr)

    1 adet limonun kabuğu, rendelenmiş

    1 paket vanilya

    [​IMG]

    Hazırlanması:

    Sütü, pirinci ve şekeri bir tencereye alıp karıştırarak kaynatın. Kaynayınca 1 bardak suda erittiğiniz pirinç ununu ve limon kabuğunu ekleyin. pirinçler yumuşayana kadar pişirin.

    Tencereyi ocaktan alın ve vanilyayı ilave edin. Kuplara paylaştırıp tarçın ile süsleyin.

    Sütlü Tatlı Tarifi


    MALZEMELER

    1 lt süt

    8 yk şeker

    8 yk irmik

    1 paket vanilya

    6 tane petibör bisküvi

    [​IMG]

    YAPILIŞI

    Tüm malzemeleri bir tencerede sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin.

    Yarısını borcama (suyla ıslatırsanız muhallebi daha kolay çıkar) dökün, ortasına bisküvileri dizip diğer yarısınıda üzerine güzelce her yerine gelecek şekilde yayın.

    Soğuduktan sonra hindistan ceviizyle süsleyip servis yapabilirsiniz.
    Afiyet olsun......