Sütlü Basit Tatlılar

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 17 Mayıs 2012 tarihinde açılan konu



  1. Resimli Sütlü Basit Tatlılar

    Limonlu Sütlaç


    Malzemeler

    1 litre süt

    yarım çay bardağı pirinç

    yarım su bardağı toz şeker

    1 su bardağı su

    2 küçük poşet pirinç unu (ikisi toplam 70gr)

    1 adet limonun kabuğu, rendelenmiş

    1 paket vanilya

    [​IMG]

    Hazırlanması

    Sütü, pirinci ve şekeri bir tencereye alıp karıştırarak kaynatın. Kaynayınca 1 bardak suda erittiğiniz pirinç ununu ve limon kabuğunu ekleyin. pirinçler yumuşayana kadar pişirin.

    Tencereyi ocaktan alın ve vanilyayı ilave edin. Kuplara paylaştırıp tarçın ile süsleyin.

    Muhallebili Güllaç


    Malzemeler

    9 güllaç yaprağı
    6 su bardagı süt
    Yarım su bardağı tozşeker
    1 paket hazır sakızlı puding
    2 kivi 2 muz
    1 çay bardağı nar tanesi
    1 çay bardağı dövülmüş ceviz

    [​IMG]

    Tarifi

    Sütü tencereye alıp kaynatın. Şekeri ekleyip karıştırın ve ılımaya bırakın. Genişçe bir tepsiye 1-2 kepçe kadar dökün. Güllaç yapraklarından birini batırıp ıslatın, Yaprağı dikkatlice alıp küçük bir kasenin içine kenarları dışa sarkacak şekilde buruşturarak yayın. Diğer güllaçları aynı şekilde hazırlayın. Sakızlı pudingi kalan sütle paket üzerindeki tarife göre hazırlayıp soğumaya bırakın. Karıştırıp soğutun. Pudingi kaselere paylaştırıp sarkan kısımları içe doğru kapatın. Güllaçları servis tabağına ters çevirerek alın. Üzerini dövülmüş ceviz ve nar taneleriyle süsleyerek servis yapın.

    Keşkülü Fukara

    Malzemeler

    50 gram kabuksuz badem
    1 kahve fincanı pirinç unu
    1 çorba kaşığı nişasta
    4 su bardağı süt
    Bir tutam tuz
    1 su bardağı tozşeker
    2 çorba kaşığı hindistancevizi
    Süslemek için
    Hindistancevizi, badem, ceviz, antepfıstığı

    [​IMG]

    Tarifi

    Ön hazırlık olarak bademleri sıcak suda 2-3 dakika haşlayın. Kabuklarını soyup, bademleri dövün. 1 kahve fincanı pirinç ununu ve 1 çorba kaşığı nişastayı çok az süt ile ezip, topaksız hale getirin. Sütü tencereye aktarıp, bir tutam tuz ile kaynatın. Sıcak sütün bir kısmını (1 kahve fincanı kadar), bademlerin üzerine döküp bekletin. Kaynayan süte, ezilmiş pirinç unu ve nişasta karışımını sicim gibi akıtarak, karıştırmaya devam edin. Süt koyulaşmaya başladığında, tozşekeri ve bademli sütü ekleyin. Hindistancevizini de katın. Keşkülün üzeri göz göz olana dek sürekli karıştırmaya devam edin. Ağır ateşte pişirin. Keşkülü ateşten aldıktan sonra kaselere pay edin. Antepfıstığı, ceviz, badem ve hindistancevizi ile süsleyip servis yapın.

    Tavuk Göğsü Tatlısı


    Malzemeler

    3 kahve fincanı un
    Yarım paket margarin
    1 litre süt
    3 kahve fincanı şeker
    Tarçın üzerine serpmek için.

    [​IMG]

    Hazırlanışı

    1. Tencerede yarım paket margarini eritiyoruz.
    2. Üzerine 3 kahve fincanı un ekleyip, 2 -3 dakika kavuruyoruz.
    3. Süt ve şekeri aynı anda tencereye ekliyoruz.
    4. Katılaşana kadar sürekli karıştırıyoruz.
    5. Islak borcama döküp, buzdolabında 1 saat bekliyoruz.
    6. Üzerine tarçın serpip, dilimleyip servis yapıyoruz.