Sütlü Ayva Tatlısı

'Damak Keyfi' forumunda Merve tarafından 14 Mayıs 2012 tarihinde açılan konu


  1. Sütlü Ayva Tatlısı Tarifi

    Sütlü Ayva Tatlısı Nasıl Yapılır

    Sütlü Ayva Tatlısının Malzemeleri:
    1 litre süt
    1 su bardağı toz şeker
    2 çorba kaşığı un
    3 çorba kaşığı nişasta
    1 yumurta sarısı
    1 çay kaşığı vanilya
    1 limon suyu ve kabuğunun rendesi
    1 çorba kaşığı dolusu margarin
    3 adet ayva rendesi
    1 çay bardağı şeker
    1 çay bardağı toz fındık

    Üzeri İçin: Yeşil fıstık vs.


    Sütlü Ayva Tatlısının Hazırlanışı:
    Tencereye sütü, şekeri, unu, nişastayı, yumurta sarısını koyun. Pürüzsüz bir hale gelene kadar karıştırın. Ateşte göz göz oluncaya kadar pişirin. Limon kabuğunu, vanilyayı, limon suyunu ilave edin. Ateşten alın, mikserle 5 dk. çırpın. Cam bir kaba boşaltın. Diğer bir tencerede ayva rendesini ve şekeri kısık ateşte ayvalar yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. İçine fındığı ilave edin ve karıştırın. Tatlının üzerine istediğiniz şekilde koyun. Fıstıkla süsleyin servis yapın.


    Afiyet olsun...

    alıntı