Sütlü Aşure

'Damak Keyfi' forumunda Blue tarafından 1 Aralık 2010 tarihinde açılan konu


  1. Sütlü Aşure
    Sütlü Aşure Tarifi
    Sütlü Aşure Yapılışı


    [​IMG]

    Malzemeler


    3 Su bardağı aşurelik buğday
    yarım su bardağı fasulye
    yarım su bardağı nohut
    Yarım su bardağı pirinç
    3 dilim doğranmış portakal kabuğu
    3 su bardağı kuru üzüm
    5-6 tane doğranmış incir
    10 tane kayısı
    1 tane mesteki sakızı
    1 bardak çam fıstığı
    1 bardak kuş üzümü
    5-6 su bardağı toz şeker
    10 tane kuru erik
    1 bardak süt
    1 paket vanilya
    1 paket tane karanfil
    2-3 avuç ceviz içi
    2-3 avuç fındık içi
    2 avuç dolmalık fıstık


    Süslemek için

    3 çorba kaşığı toz antep fıstığı
    azıcık yeni bahar
    toz tarçın
    azıcık toz karanfil
    2 çorba kaşığı Hindistan cevizi
    2 avuç nar tanesi


    Nohut ve fasulye de ayrı ayrı haşlanıp tencereye atılır.
    Birlikte bir süre daha kaynatılır.İstenilen kıvama gelmek üzere iken içine; vanilya, karanfil, ceviz ve fındık içi dolmalık fıstık konulur ve sütte eklenip 10 dakika daha kaynatılıp ateşten alınır.Kâselere boşaltılıp,aşurenin üzeri ceviz ve fındık kırıklarıyla,Hindistan cevizi,toz antep fıstığı,nar taneleri,tarçın,yeni bahar ile süslenir.