Süt Turşusu Nasıl Yapılır?

'Damak Keyfi' forumunda Nalan tarafından 15 Mayıs 2013 tarihinde açılan konu


  1. Süt Turşusu için Gerekli Malzemeler:
    400 gr. Lor Peyniri
    1 lt. tam yağlı süt
    5 diş sarımsak
    5 çay kaşığı tuz
    Kırmızı ve yeşil biber
    [IMGALT=http://resim.forumdas.net/upl/uploads/sutlu-biber-70430.jpg]sutlu-biber-70430[/IMGALT]
    Süt Turşusunun Yapılışı:
    Lor peyniri çukur bir kaba alın ve içine az miktarda süt ekleyerek iyice özleştirin. Karışımın içine tuz ekleyin. Kırmızı veya yeşil biberlerin içindeki tohumlarını alın ve hazırladığımız lor peynirini bu biberlerin içine doldurun.
    Cam kavanoza doldurduğunuz biberlerin arasına sarımsakları ilave edin. Kavanozu biberlerin üzeri örtülecek şekilde süt ile doldurun. Hazırladığımız turşumuzu 40 gün kadar bekletin. 40 günün sonunda kontrol edin ve servise sunun. Afiyet olsun.