Süt taşmasın diye ne yapılır?

'Kadınca' forumunda Sezen tarafından 16 Mayıs 2016 tarihinde açılan konu

  1. Sezen

    Sezen Editör


    Süt taşmasın diye ne yapılır?

    Pek çoğumuz günlük süt tüketimi tercihini pastörize sütten yana kullansa da halen ilk elden süt alıp yoğurt yapan, kaynatıp içmeyi seçen bir kesimin varlığı inkar edilemez.

    Hazır sütten yoğurt olmuyor, sütlaç yapmak için pastörize süt uygun değil diye düşünüp sizde sütçünüzden süt alıyorsanız kaynatma sırasında kötü sürprizlerle karşılaşmış olmalısınız. Bir anlık dalgınlıkla bir bakarsınız ki ocakta kaynamakta olan süt bir dağ misali kabarmış ve fırınınız üzerinde temizlemesi zor süt artıklarıyla sizi baş başa bırakmıştır.



    [​IMG]
    süt taşmasın

    Böylesi kötü sürprizlerle karşılaşmamak için bilmeniz gereken bir kaç küçük ipucu var. Mesela piyasada süt taşmasını önlediği iddia edilen beyaz bir cam parçası bulabilirsiniz. Bu aparatı süt tenceresinin içine yerleştirin ve ocağın altını açın. Ya da Sütü kaynattığınız tencerenin içine porselen bir çay tabağı koyarak sütün taşmasını engelleyebilirsiniz.

    Bir başka yöntem ise kaynayan süt tenceresine koyacağınız tahta bir kaşık sütün taşmasını önleyecektir. Bitti mi hayır tabi ki yöntemler bitmedi bir başka yöntem ise sütü tencereye koymadan hemen önce tencerenin ağız kısmına ve yanlarına tereyağ sürebilirsiniz.

    Başka başka ne yapabilirim diyenler için ateşe koyduğunuz tencerenin üzerine yatay bir şekilde tahta kaşık koymak. Böylece süt kabarsa bile tahta kaşık engeline takılacak ve taşmadan kaynamaya devam edecektir.