Süt Reçeli Nedir? Süt Reçeli Nasıl Yapılır?

'Damak Keyfi' forumunda ebrulim tarafından 20 Ocak 2015 tarihinde açılan konu


  1. Süt reçelini ilk olarak teyzemin hazırladığı o harika Pazar kahvaltılarının birinde tanıdım. Adını dahi hiç duymadığım Süt reçeli ile olan aşkımız işte o Pazar kahvaltısında başladı. Sonrasında ise evimin vazgeçilmezleri arasına girdi.

    Sizlerde süt reçeli ile tanışmakta geç kalanlardan iseniz daha fazla vakit kaybetmeyin diye hemen malzemeleri vereyim.
    sut-receli-3.
    5 su bardağı taze süt
    1 su bardağı şeker
    1 silme çay kaşığı kabartma tozu

    Süt Reçeli Nasıl Hazırlanır?
    Öncelikle süt ve şekeri tencereye koyarak kaynamasını bekleyin. Kabınız ne kadar derin olursa o kadar iyi olur çünkü kabartma tozu ekleyince karşılaşacağınız manzara iki ayağınızın bir papuça girmesine neden olabilir.

    Kaynayan süt ve şekerin içerisine bir çay kaşığı kadar kabartma tozunu ekleyin ve elektrikli çırpıcı ile çırpmaya başlayın. Kaynadıkça rengi bal rengine dönecektir. Bu reçelinizin olduğunun bir göstergesidir. Sakın ama sakın karıştırmayı bırakmayın çünkü karıştırmayı bıraktığınız anda dibi tutabilir. Buda kökü bir ta ve kokuya sebep olur.


    Sür reçelinin iyice kaynamasını ve kıvamına gelmesine müsade edin. Reçel kıvamına gelince altını kapatın. Pişen süt reçelimizi kavanoza koyuyoruz. Soğuyunca da ağzını kapatıp dolaba kaldırıyoruz. Dolapta en az iki ay dayanacaktır.