Sultani Bezelye Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Meryem tarafından 3 Şubat 2012 tarihinde açılan konu


  1. Sultani Bezelye hazırlanışı

    Sultani Bezelye malzemeleri:

    500 gr. sultani bezelye
    1 orta boy soğan
    2 diş sarımsak
    2 adet orta boy domates
    yarım çay bardağından biraz fazla zeytinyağı
    1 çay kasığı şeker
    tuz

    Sultani Bezelye yapımı:

    Soğanları soyup yemeklik doğrayın (ama biraz ince olmasına özen gösterin), sarımsakları ince ince kıyın. Tencereye sıvıyağı koyun soğan ve sarımsağı ilave ederek kavurun.
    Rendelediğiniz domatesleri ekleyin ve 1-2 dakika daha kavurun.Bezelyelerin uçlarını koparın ve bıçak yardımı ile kılçıklarını çıkartın ve tencereye ekleyin.
    2,5 – 3 su bardağı ılık su ekleyerek 15-20 dk. kapağı kapalı olarak pişirin. Ilık yada soğuk olarak servis yapın.

    Afiyet olsun...


    [​IMG]