Sultan Vahidettin Tatlısı Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Bella tarafından 13 Nisan 2012 tarihinde açılan konu


  1. Sultan Vahidettin Tatlısı ,


    Sultan Vahidettin Tatlısı Tarifi ,





    Malzemeler
    Yarım kg Bağdat hurması
    1 kahve fincanı dövülmüş fındık içi
    1 kahve fincanı dövülmüş badem içi
    2 kahve fincanı tozşeker
    Çeyrek limonun suyu
    Taze kaymak

    [​IMG]


    Yapılışı:
    Hurmaları bir tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ilave edin. Orta ateşte 5-6 dakika pişirip soğumaya bırakın.
    Fındık, badem içi ve tozşekerin yarısını havanda dövün. Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp içlerine hazırladığınız fındıklı karışımı doldurun ve servis tabağına dizin.
    Hurmaları pişirdiğiniz suya kalan tozşekeri ve limon suyu ilave edin. Şeker eriyinceye kadar orta ateşte karıştırın. Şerbeti bir taşım kaynattıktan sonra hurmaların üzerine sıcak olarak gezdirin. Soğuyunca taze kaymakla süsleyip servis yapın.