Sultan Aziz Tatlısı Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Sitem tarafından 11 Nisan 2012 tarihinde açılan konu


  1. Sultan Aziz Tatlısı nasıl yapılır



    Sultan Aziz Tatlısı Yapılışı

    Sultan Aziz Tatlısı Malzemeler

    bir buçuk kahve fincanı pirinç unu
    yarım kahve fincanı mısır nişastası
    7 su bardağı süt
    bir buçuk su bardağı toz şeker
    1 su bardağı soğuk su
    bir tutam tuz
    1 kahve fincanı hindistancevizi
    1 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
    1 çay bardağı tuzsuz badem (kavrulup, kabukları soyulmuş)
    1 kahve fincanı rendelenmiş portakal kabuğu

    [​IMG]


    Sultan Aziz Tatlısı Tarifi
    Bademleri robottan geçirin. Üzümleri yıkayıp süzün. Bir tencereye 7 su bardağı süt, bir tutam tuz, 1 kahve fincanı rendelenmiş portakal kabuğu ve toz şekeri koyup orta ateşe kaynatın. Bu arada bir kasede nişasta ve pirinç ununu, 1 su bardağı soğuk su ile karıştırın. Kaynamakta olan süte yavaşça karıştırarak bu karışımı ekleyin. Süt boza kıvamına gelince, ezilmiş badem, hindistancevizi ve 1 su bardağı üzümü atın. Karıştırarak tatlıya yedirin ve hemen ateşten alın. Tatlıyı kaselere boşaltıp soğutun ve dilediğiniz şekilde süsleyip, dilerseniz servis tabağına ters çevirerek, servis yapın.