Sucuklu Salamlı Kapalı Pide Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 6 Temmuz 2011 tarihinde açılan konu


  1. Sucuklu Salamlı Kapalı Pide Tarifi Resimli

    Malzemeler

    4 su bardağı un
    1 paket kuru maya
    1 tatlı tuz
    1 tatlı toz şeker
    Alabildiği kadar ılık su

    İç harcı için:


    200 gram sucuk
    50 gram salam
    1 adet kuru soğan
    3 adet domates
    2 adet yeşil biber
    Zeytinyağı
    Tuz
    Kekik
    Fezleğen

    Üzeri için:


    1 adet yumurta sarısı
    1 çorba kaşığı tereyağı

    Hazırlanışı


    4 su bardağı unu karıştırma kabına alın. Üzerine 1 paket kuru mayayı alın. Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı
    toz şekeri ilave edin. Üzerine kıvamına göre ılık su ekleyerek bir hamur elde edin. İç harcı için 200 gram sucuğu ve 50 gram salamı kesin.

    Soğanı yemeklik doğrayın. Domatesi küp şeklinde kesin. Biberi kesin. Tavaya sıvıyağ alın ve üzerine soğanı ekleyin.
    Üzerine biberi sucuk ve salamı alın. Üzerine domatesi ilave edin ve pişirin.

    Hamurdan 8 adet büyük, 8 adet küçük beze elde edin. Bezeleri yuvarlak olarak açın. Büyük yuvarlağı tezgaha alın üzerine sucuklu, salamlı iç harçtan ilave edin üzerine diğer küçük bezeden açılmış yuvarlak hamur ile kapatın.

    Üzerine yumurta sarısını sürün. Fırın tepsisine alın. Önceden ıstılmış 180 dercelik fırında pişirin. Pişen pidelerin üzerine tereyağı sürün ve servis edin.