Su Muhallebisi

'Damak Keyfi' forumunda Blue tarafından 16 Temmuz 2010 tarihinde açılan konu


  1. Su Muhallebisi
    Su Muhallebisi Tarifi
    Su Muhallebisi Yapılışı


    [​IMG]

    Yaz aylarında yapabileceğiniz hafif ve lezzetli bir tatlı tarifi... :f40:


    Bu tatlı hiç şekersiz ya da çok az şekerli yapılabiliyor. Tamamen şekersiz yapıp serviste üstüne pudra şekeri boca etmek serbest. Az şekerli yaptığınızda da ne kadar tatlı sevdiğinize bağlı olarak pudra şekerini ayarlayabilirsiniz. İkram ederken üste biraz serpip, ayrıca bir ufak kasede isteyenlerin ilave edebilmesi için pudra şekeri getirmenizi tavsiye ediliyor.Ayrıca bu tatlının arasını ve üstünü mevsim meyveleriyle de hazırlayarak farklı tatlar yaratabilirsiniz ;)

    Malzemeler

    500 ml süt
    2 çorba kaşığı toz şeker
    1/2 çay bardağı su
    1/2 çay bardağı buğday nişastası
    Pudra şekeri
    Gülsuyu

    Yapılışı


    1. Nişastayı ufak bir kasede su ile ezip pürüzsüz hale getirin.

    2. Sütü ve şekeri tencereye alın, orta ateşte şeker eriyene dek karıştırın. Şeker eriyince hazırladığınız nişastayı azar azar ekleyin.

    3. Muhallebi kıvamına gelinceye dek karıştırarak pişirin. Kaynadıktan sonra ocaktan alın, suyla ıslatılmış cam kaselere boşaltın.

    4. Buzdolabında iyice soğuttuktan sonra bir tabağa ters çevirerek çıkartın. Üzerine gülsuyu gezdirin ve dilediğiniz kadar pudra şekeri serperek servis yapın.