Su Böreği Nasıl Yapılır?

'Damak Keyfi' forumunda Yasemin tarafından 1 Aralık 2013 tarihinde açılan konu


  1. Merhaba bayanlar yine nefis bir börek tarifi ile sizlerleyiz.Özellikle çalışan bayanların zaman bulup yapamadıkları oldukça zahmetli olduğunu düşündükleri su böreği tarifimiz olacak sizlere.ama merak etmeyin öyle sandığınız gibi zahmetli bir iş değil emin olabilirsiniz kolay bir su böreği tarifi.

    Su Böreğimiz İçin Gerekli Malzemeler;

    6 yumurta
    1 kahve fincanı yoğurt
    Yarım çorba kaşığı tuz
    Aldığı kadar un
    Peynirli iç için:
    Bir büyük kalıp beyaz peynir
    Bir demet dereotu-maydanoz
    Bir yumurta,Üç çorba kaşığı margarin
    Üç çorba kaşığı tereyağı

    Su Böreğimizin Yapılışı;

    Böreğimizin yapılışına önce bir tencerenin içerisine 6 yumurta, 1 kahve fincanı yoğurt, yarım çorba kaşığı tuz konup karıştırarak başlıyoruz.Daha sonra aldığı kadar elenmiş un ile sertçe bir hamur yapılır. İyice yoğrulur. 10- 12 parçaya ayrılır. Üzeri örtülü olarak 15- 20 dakika dinlendirilir.

    Bu arada böreğimizin iç malzemesini hazırlayabilirsiniz.Rendelenmiş peynir, yumurta doğranmış, maydanoz, dereotu karıştırılır ve iç malzememiz hazır duruma getirilir.

    Her parça unlanarak 2 mm. İnceliğinde açılır. Bir tanesi yağlanmış tepsiye kenarlardan sarkacak şekilde yayılır.Diğer yufkalar dörde bölünerek kaynar tuzlu suda 1 dakika haşlanıp, soğuk su bulunan başka bir kaba alınır. Sonra hafifçe kurulanır.Tepsiye büzgülü olarak serilip her defasında erimiş yağ gezdirilir.Hamurun yarısı bitince peynirli iç konur. Diğer yufkalar da aynı şekilde serilip kenarlardan sarkan parça üzerine çevrilir. Bolca yağlanıp fırında veya ocakta çevrilerek güzelce kızartılır.

    su-böregi-nasil-yapilir-.