Şöyle sıcak bir çorbaya ne dersiniz?

'Damak Keyfi' forumunda HazaN tarafından 3 Nisan 2008 tarihinde açılan konu


  1. _______________________________________DÜĞÜN ÇORBASI________________________________

    [​IMG]

    MALZEMELER
    1/2 kg koyun (kuzu) eti, yağsız
    1 çay kaşığı kırmızı biber
    9 çorba kaşığı margarin
    3 adet yumurta sarısı
    12 su bardağı su
    1 adet limon
    150 gr un
    biber
    tuz

    HAZIRLANIŞI
    Eti nohut iriliğinde doğrayın, 12 su bardağı su ve bir tutam tuz ile pişirin. 8 çorba kaşığı yağ ile unu 3 dakika kavurun ve azar azar pişen etlere katın. Karıştıra karıştıra on dakika kadar kaynatın.
    Bir kap içerisinde 3 adet yumurta sarısını limon suyu ile biraz karıştırın. Pişen çorbadan azar azar ilave edip. Çorba kabına boşaltın. 1 çorba kaşığı yağ ile kırmızı biberi ateşte biraz kızdırın ve çorbanın üzerini bu yağ ile süsleyip servis yapın.


    _______________________________________EZME PATATES ÇORBASI________________________________

    [​IMG]

    MALZEMELER
    1 kg sığır kemiği
    12 su bardağı su
    4 kahve fincanı un
    1 baş soğan
    1 adet havuç
    1 adet orta boy kereviz
    1/2 kg patates
    yarım ekmek, bayat
    7.5 çorba kaşığı tereyağ
    50 gr kaşar peyniri
    3 adet defne yaprağı
    tuz, biber

    HAZIRLANIŞI
    Sebzeleri ayıklayıp, yıkadıktan sonra büyük parçalara doğrayın. Kemiği yıkayıp sebzelerle beraber bir tencereye koyun. Üzerine 12 su bardağı su, tuz, biber ve defne yaprağı ilave edin. Kaynamaya başladığında bir kaşıkla köpüğü alın. Orta hararetli ateşte iki saat kadar kaynatın. Tencereden sebzeleri ve kemikleri çıkarın. Patatesleri ve et suyunu ince delikli bir süzgeçten geçirin. 5 çorba kaşığı yağ ile unu 1-2 dakika kavurun . Süzülen çorbayı karıştırarak 10 dakika kaynatın. Çorba kasesine koyun, 50 gr tereyağı eritip fındık iriliğinde kesilmiş ekmeğin üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ile beraber serpin. Fırında ekmekleri kızartıp, çorba ile beraber servis yapın.


    _______________________________________EZOGELİN ÇORBASI________________________________

    [​IMG]

    MALZEMELER
    1 çay fincanı kırmızı mercimek
    1 çay fincanı ince bulgur
    1 adet orta boy soğan
    2 çorba kaşığı margarin
    2 çorba kaşığı domates salçası
    2 çay kaşığı kırmızı biber
    Yarım çay kaşığı acı biber yada biber salçası
    2 çay kaşığı nane
    Biraz tuz
    6-7 bardak su

    HAZIRLANIŞI
    Tencereye yağ ve küçük küçük doğranmış soğanları koyup, hafifçe pembeleştirin. Su, yıkanmış mercimek, bulgur, salça,tuz koyup mercimek ve bulgur yumuşayıncaya kadar pişirin. Ateşten alıp acı kırmızı biber, nane serptikten sonra servis yapın.
     



  2. paylaşıma tşk valla tariflerini aldım:)
     



  3. OLARRRR deriz hadi yapta içelim öyle resim koymakla olmazzzzz......:)
     



  4. offf tam vakti
    ezleme katılıyom bende
    resim koymakla olmazzzzz
    emegine saglık hazan
    paylaşım için teşekkürlerr