Soslu Yerelması

'Damak Keyfi' forumunda Oylesine tarafından 18 Ağustos 2008 tarihinde açılan konu


  1. Soslu Yerelması


    [​IMG]


    Malzemeler


    1 kg Yerelması
    4 Domates
    4 Çarliston Biber
    4 Çorba Kaşığı Margarin
    2 Çorba Kaşığı Un
    2 Çay Bardağı Süt
    1/2 Demet Maydanoz
    1 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
    2-3 Dilim Kızarmış Ekmek
    Tuz, Karabiber


    Yemeğin Tarifi


    Yerelmasının kabuklarını soyup yıkayın ve az tuzlu suda 5-6 dakika haşlayın.
    Margarinin yarısını küçük bir tencerede eritip unu ekleyin ve pembeleşinceye
    kadar kavurun. Yavaş yavaş sütü ilave ederek topaksız bir beşamel sos elde
    edinceye kadar iyice karıştırıp pişirin.

    Çarliston biberleri ince ince doğrayın. Kalan margarini tavada eritip biberleri
    kavurun. Domateslerin kabuklarını soyup küçük küçük doğrayarak biberlere
    ekleyin. Sos kıvamını alıncaya kadar kısık ateşte pişirin.

    Hazırladığınız domates sosuna, beşamel sos ve 3-4 çorba kaşığı kaşar peyniri
    rendesi ekleyin. Tuz ve karabiber serperek karıştırın.

    Kızarmış ekmek dilimlerini küçük parçalara bölerek servis tabağına alın. Üzerine
    haşladığınız yerelmasını sıcak olarak yerleştirin. Hazırladığınız sosu da üzerine
    yayıp kalan kaşar peynirini serpin. İnce kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak
    olarak servis yapın.