Soslu tavuk ciğeri tarifi,yapılışı

'Damak Keyfi' forumunda Ezlem tarafından 19 Mayıs 2011 tarihinde açılan konu


  1. Soslu tavuk ciğeri tarifi,Soslu tavuk ciğeri yapılışı,Soslu tavuk ciğeri nasıl pişirilir,tavuk ciğeri tarifleri

    SOSLU TAVUK CİĞERİ

    250 gram tavuk ciğeri ve katısı
    80 gram çiçekyağı ya da margarin (4 çorba kaşığı)
    250 gram taze iç bezelye (1 bardak)
    Tuz

    SOSU:
    40 gram tereyağı ya da margarin (2 çorba kaşığı)
    50 gram soğan (1 küçük)
    250 gram domates (2 orta)
    1 kahve kaşığı tozşeker
    Tuz
    Karabiber

    YAPILIŞI
    1 Bir kuşaneye; 1 silme çorba kaşığı tereyağı ya da margarin ile, çentilircesine küçük kesilmiş 1 küçük soğan koyarak, soğan pembemsi bir renk alıncaya kadar karıştırarak kavurmalı, sonra kavrulmuş bu soğana, kabuk ve çekirdekleri çıkarılmış ve küçük parçalara doğranmış 2 orta baş domates 1 kahve kaşığı toz şeker, 1 kahve kaşığı karabiber ile 1 tatlı kaşığı da tuz ilâve ederek, domatesler eriyip de az koyumsu bir hal alıncaya kadar orta kuvvetteki aşağı yukarı 15 dakika karıştırarak pişirmeli ve ateşten alarak bir tarafa bırakmalıdır.
    2 Bundan sonra, 10 adet tavuk ciğeri ile 10 adet tavuk katısını aşağı yukarı üçer santim en ve boyunda parçalara doğradıktan sonra bunları, içinde az kızdırılmış 4 silme çorba kaşığı çiçekyağı ya da margarin olan tavaya atarak, arada bir karıştırarak 10 dakika kadar sote etmeli ve delikli kepçe ile tabağa almalıdır.
    3 Tabağa almış olduğumuz sote ciğerlere; içinde yarım fındık büyüklüğünde karbonat olan 4 bardak kaynar suya atarak on dakika haşlanmış 1 bardak iç bezelye (konserve kullanıldığında bir dakika haşlamalıdır) ile, hazırlamış olduğumuz domates salçasını sıcak olarak katmalı ve tavuk ciğerlerini hemen servis yapmalıdır.

    NOT:
    Bu ciğerlere, domates sosu yerine, yarım bardak mader salçası katarak servis yapmak da olanaklıdır.