Soslu mezgit

'Damak Keyfi' forumunda Ezlem tarafından 18 Ağustos 2008 tarihinde açılan konu


  1. SOSLU MEZGİT

    [​IMG]

    Malzemeler:
    - 6 adet mezgit fileto,
    - 4 yemek kaşığı un,
    - 4 adet yumurta,
    - 1 yemek kaşığı tuzot,
    - 1 kase cips,
    - 1.5 su bardağı sıvı yağ.

    Sos İçin:
    - 8 yemek kaşığı mayonez,
    - 4 yemek kaşığı krema,
    - ½ demet dereotu,
    - 1 limon suyu,
    - 1 top salata,
    - 1 adet havuç.


    Yapılışı:
    Yumurtaları tuzotla çırpın. Unu ve iyice dövülmüş cipsi karıştırın. Mezgitleri bu karışıma bulayıp kızgın sıvı yağda arkalı önlü kızartın. Sosu için kıyılmış dereotu, limon suyu, mayonez ve kremayı karıştırın. Havuçları ince doğrayın. Salataların içine sos koyup balıklarla servis yapın.

    Afiyet olsun.