Soslu Balık Köftesi

'Damak Keyfi' forumunda Destina tarafından 18 Ekim 2009 tarihinde açılan konu


  1. Soslu Balık Köftesi Tarifi
    Soslu Balık Köftesi Yapılışı

    Tonbalığının içeriğindeki protein, beynin performansını arttırıyor. Değerli bir aminoasit olan 'tirosina' ise sinir ileticilerini uyararak bu işleve yardımcı oluyor.

    Balıkta bulunan Omega-3 yağ asitleri, kalbin faaliyetlerini etkileyerek kişinin ruh halini düzeltiyor ve zihnin odaklanmasını sağlayan kimyasal maddelerin salgılanmasını teşvik ediyor.

    4 KİŞİLİK
    HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk
    PİŞME SÜRESİ: 15 dk

    Malzemeleri

    300 gr palamut fileto
    2 dilim bayat ekmek içi
    Yarım demet maydanoz
    1 yumurta akı
    1 çay bardağı süt
    4 çorba kaşığı un
    1 çorba kaşığı domates püresi
    3 soğan
    Yarım su bardağı su
    3 çorba kaşığı ayçiçek yağı
    1 çay kaşığı karabiber
    Tuz

    Yapılışı

    * Soğanları soyup küçük doğrayın. Maydanozu temizleyip kıyın. 1 kaşık ayçiçek yağını tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin. Salçayı yarım bardak suyla ezip soğana ilave edin ve pişirin. Tuz serpip sosu ateşten alın.

    * Ekmeği sütte yumuşatıp elinizle sıkarak iyice süzün. Robota alıp balık eti, yumurta akı, maydanozun yarısı, tuz ve karabiberi ilave edip ezin. Karışımı kâseye alıp yoğurun. Ceviz büyüklüğünde top köfteler yapın.

    * Kalan yağı tavada kızdırın. Hazırladığınız köfteleri tek tek una bulayıp yağda kızartın. Kâğıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Hazırladığınız sosu köftelerin üzerine gezdirip kalan maydanozu serpin. Kapağını kapatıp 5 dakika kısık ateşte pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

    Soslu balık köftesinin 1 porsiyonu 300 kaloridir.