Söneberi

'Damak Keyfi' forumunda Oylesine tarafından 18 Ağustos 2008 tarihinde açılan konu


  1. SÖNEBERİ

    [​IMG]


    Malzemeler


    1 kg kemer patlıcan
    2 adet orta boy soğan
    300-350 gram yağsız kıyma
    1 çay bardağı sıvıyağ
    4-5 adet sivri biber
    2 adet orta boy domates
    1 su bardağı haşlanmış nohut
    1 çorba kaşığı salça
    Tuz, karabiber



    Yemeğin Tarifi



    Patlıcanları alaca soyarak her patlıcanın ortasından, boyuna bir kesik yapalım.
    Patlıcanları tuzlu suda 1-2 saat bekletelim, yıkayıp kurulayalım.

    Soğanları küçük doğrayalım ve kıymayla birlikte sıvı yağda kavuralım. 2-3 dakika
    sonunda küçük doğranmış sivri biberleri, küp doğranmış domatesleri ekleyelim.
    2-3 dakika daha kavuralım. Daha sonra üzerine haşlanmış nohutu, tuz ve
    karabiberi ekleyelim. 1-2 dakika daha pişirip ateşten alalını.

    Patlıcanları fırın tepsisine dizelini. 2-3 çorba kasığı sıvıyağı patlıcanların üzerine
    fırça ile bolca sürelim. Patlıcanlar fırında hafifçe yumuşayıp üzerleri hafifçe
    pembelesene dek fırında tutalım.

    Fırından çıkardıktan sonra karınlarına hazır olan malzemeyi dolduralım. Salçayı
    1 su bardağı su ile incelterek tepsiye aktaralım. Arzuya göre patlıcanların üzerine
    1-2 dilini domates dilimi yerleştirerek yeniden fırına sürüp yemeğimizi pişirelim.

    Sıcak servis yapalım.
    Not: Patlıcanların sap ve ucunda biraz siyahlık kalacak şekilde sadece ortalarını
    soyabilirsiniz. Görünümü farklı olacaktır.