Somon Füme Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 23 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Somon Füme Tarifi Resimli
    Somon Füme Tarifi
    Resimli Somon Füme

    [​IMG]
    Somon Füme Tarifi Resimli
    Malzemeler: 1/2 kg kemikleri ayrılmış somon
    4 su bardağı şeker
    2 su bardağı kaya tuzu
    1/2 su bardağı kuru dereotu
    1 su bardağı zeytinyağı
    1/2 su bardağı çiçek yağı

    Yapılışı:
    tuz şeker ve kuru dereotunu karıştırarak bir kısmı temiz ve derin bir tepsiye serilir.Kemikleri temizlenmiş olan somon balığı karışımının üstüne konularak görünmeyecek şekilde balık kapatılır.Tepsinin üstü alimünyum folyo ile kapatıldıktan sonra üzerine ağırlık yapabilecek bir aparat konulduktan sonra 3 gün dolapta bekletilir.
    Bekletilen balık yıkanır ve bir kaç parçaya ayrılır.Her bir parça tekrar sarılarak buzluğa konur.Donduktan sonra parçalardan biri alınır.Dışarda hafif çözülmeye yakın ince ince dilimlenir.Sıvı yağ karışımında 2 gün bekledikten sonra servis edilir.