Somon Füme Nasıl Yapılır?

'Damak Keyfi' forumunda Burcu tarafından 4 Ağustos 2014 tarihinde açılan konu


  1. Somon seviyorsanız sizin için güzel bir tarif verelim. Öncelikle Somon Füme için gereken malzemeleri sayalım...

    1/2 kg ayıklanmış somon
    4 su bardağı şeker
    2 su bardağı kaya tuzu
    1/2 su bardağı dereotu
    1 su bardağı zeytinyağı
    1/2 su bardağı çiçek yağı

    Tuz, şeker ve dereotunu çukur bir kapta iyice karıştırın. Ayıklanmış somonları bu karışımın içine koyun ve üzerini yine aynı karışımla iyice örtün.

    Üzeri iyice kaplanan somon balıklarınızın üzerine alimünyum folya ile kapatın ve buzdolabında 3 gün boyunca bekletin.

    Üç gün bekleyen balıklar iyice yıkanır ve parçalayıp buzluğa atın. Donduktan sonra çıkarıp ince dilimler halinde kesin ve sıvı yağ karışımının içinde 2 gün bekletin.