Somon Fileto

'Damak Keyfi' forumunda MisLinA tarafından 16 Kasım 2009 tarihinde açılan konu


  1. Somon Filoto Tarifi

    Malzemeler:
    * 100 gr ceviz
    * 1 soğan
    * 3-4 çorba kaşığı sirke
    * 1 çorba kaşığı hardal
    * Tuz
    * Karabiber
    * 5 çorba kaşığı zeytinyağı
    * 3 demet roka
    * 4 somon fileto
    * 2 çorba kaşığı limon suyu
    * 2-3 çorba kaşığı un

    Hazırlanması:

    * Cevizlerin fazlalıklarını ayıklayın. Tavada yağ kullanmadan kavurun. Soğuduktan sonra iri iri kıyın.
    * Soğanı soyup küp küp doğrayın.
    * Sirkeyi, hardal ve 2 çorba kaşığı su ile karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. 3 çorba kaşığı yağ ekleyin.
    * Rokayı ayıklayıp yıkayın ve suyunu süzün.
    * Servis tabaklarına rokayı paylaştırın.
    * Balıkları temizleyip limon suyu, tuz ve karabiberle tatlandırın. Son olarak una bulayın.
    * Kalan yağı bir tavada kızdırın. Balıkları 2-3 dakika kızartın. Ardından rokaların üzerine yerleştirin.
    * Üzerine ceviz serpip sosu dökün.

    afiyet olsun​