Söğürme Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda ZeuS tarafından 28 Ekim 2011 tarihinde açılan konu


  1. Söğürme nasıl yapılır,
    Yoğurtlu Söğürme Tarifi Resimli
    söğürme yemeği nedir

    Söğürme sofranıza lezzet ve renk katacak bir soğuk bir meze türüdür.

    Söğürme için Malzemeler

    • 4 adet patlıcan
    • 2 bardak süzme yoğurt (yoksa yoğurdun susuz yerlerinden de alabilirsiniz)
    • 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
    • Yarım yemek kaşığı toz kırmızıbiber(isteğe bağlı)
    • 2-3 diş sarımsak
    • Tuz

    [​IMG]



    Söğürme Yapılışı

    1. Patlıcanları ister ızgarada, ocağın üzerinde ya da imkanınız varsa mangalda közleyiniz. Közlenen patlıcanlarınızı soyunuz ve bıçak yardımıyla minik, mink kıyınız.
    2. Sarımsakları soyup tuz ekleyip dövünüz. Yoğurt içerinse ekleyip karıştırınız.
    3. Sarımsaklı yoğurdu patlıcanların üzerine döküp iyice karıştırınız. Servis tabağına alınız ve üzerine zeytinyağı gezdiriniz. Son olarak ta toz kırmızıbiberi serpiniz. Afiyet olsun.