Soğuk Sütlü Tatlılar

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 15 Kasım 2012 tarihinde açılan konu


  1. Soğuk Sütlü Tatlı Tarifleri


    Muzlu Bisküvili Crem Ole

    Malzemeler


    1 paket çikolatalı crem ole
    10-12 adet bebe bisküvisi
    1 adet muz
    Süt (soğuk)

    Yapılışı

    Crem ole’yi ambalajında belirtildiği gibi hazırlayın.
    Bebe bisküvilerini 3-4 parçaya bölüp süt ile ıslatıp kupların dibine paylaştırın.Muzu küçük küçük dilimleyip yarısını bisküvilerin üzerine koyun.Crem ole’yi kupların yarısına gelecek kadar koyup,araya bir miktar daha muz koyun ve kalan crem oleyi kuplara paylaştırın.Hindistan ceviziyle süsleyip servis yapın.

    Sütlü Keşkül Tarifi

    Malzemeler

    50 gram kabuksuz badem
    1 kahve fincanı pirinç unu
    1 çorba kaşığı nişasta
    4 su bardağı süt
    Bir tutam tuz
    1 su bardağı tozşeker
    2 çorba kaşığı hindistancevizi
    Süslemek için
    Hindistancevizi, badem, ceviz, antepfıstığı

    Yapılışı

    Ön hazırlık olarak bademleri sıcak suda 2-3 dakika haşlayın. Kabuklarını soyup, bademleri dövün. 1 kahve fincanı pirinç ununu ve 1 çorba kaşığı nişastayı çok az süt ile ezip, topaksız hale getirin. Sütü tencereye aktarıp, bir tutam tuz ile kaynatın. Sıcak sütün bir kısmını (1 kahve fincanı kadar), bademlerin üzerine döküp bekletin. Kaynayan süte, ezilmiş pirinç unu ve nişasta karışımını sicim gibi akıtarak, karıştırmaya devam edin. Süt koyulaşmaya başladığında, tozşekeri ve bademli sütü ekleyin. Hindistancevizini de katın. Keşkülün üzeri göz göz olana dek sürekli karıştırmaya devam edin. Ağır ateşte pişirin. Keşkülü ateşten aldıktan sonra kaselere pay edin. Antepfıstığı, ceviz, badem ve hindistancevizi ile süsleyip servis yapabilirsiniz.

    Kuplarda Soğuk Tatlı


    Malzemeler
    -1 su bardağı toz şeker
    - 80-90 gr. tereyağı
    -4 yemek kaşığı un
    -4 su bardağı süt
    -1 tatlı kaşığı Nescafe (Tek kullanımlık 3'ü birarada kahveler de olabilir.)
    -1 su bardağı süt (Nescafe için)
    -6 adet kedi dili bisküvi ya da petibör bisküvi

    [​IMG]

    Yapılışı

    Nescafe ve sütü karıştırın. Karışıma bisküvileri batırıp kupların içine yerleştirin.Tencerede tereyağını eritin ve unu ekleyip unun rengi değişene kadar kavurun. Daha sonra sütü ve şekeri ekleyip, karışrırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.Ocağın altını kapatıp mikserle 5-6 dakika çırpın ve muhallebiyi kuplara paylaştırın.Üzerini çikolata rendesi ve cevizle süsleyip servis yapın.

    Soğuk Pasta

    Malzemeler

    2 su bardağı soğuk süt
    2 paket toz krem şanti
    400 gram bebe bisküvisi
    1 çay bardağı antepfıstığı
    1 çay bardağı damla çikolata
    1 çay bardağı meyve kurusu
    Hazır çikolata sos

    Yapılışı

    Süt ve krem şantiyi bir tencereye alıp, mikserin önce düşük, sonra yüksek devriyle koyulaşıncaya kadar çırpın. Üzerine iri parçalar halinde kırdığınız bebe bisküvisini ilave edin. Daha sonra dövülmüş antepfıstığı, damla çikolata ve meyve kurusunu ekleyip, bütün malzemeyi karıştırın. Hazırladığınız karışımı streç filmle kaplanmış dikdörtgen bir kek kalıbına dökün. Derin dondurucuda 2-3 saat bekletin. Donduktan sonra ters çevirerek servis tabağına çıkarın. Üzerine çikolata sos gezdirin ve dilimleyerek servis yapın