Soğuk Pembe Gaspaso

'Damak Keyfi' forumunda ZORBEY tarafından 27 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Soğuk Pembe Gaspaso Nasıl Yapılır
    Soğuk Pembe Gaspaso Tarifi
    Soğuk Pembe Gaspaso Fransa
    resimli Pembe Gaspaso soğuk

    PEMBE GASPASO SOĞUK

    [​IMG]

    Malzemeler

    500 gr domates
    200 gr beyaz ekmek
    1 diş sarmısak
    4 yemek kaşığı zeytinyağı
    2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
    tuz

    YAPILIŞI
    1-Domateslerin kabuklarını ve çekirdeklerini çıkartın. Ekmekleri suyla ıslatın ve suyunu sıkıp domates ve kıyılmış sarmısakla birlikte karıştırıcıya koyun. Yumuşak krema haline gelince yağ, sirke ve biraz tuz katın.
    2-Bu karışıma, corba kıvamına gelene dek 3 bardak su katın. 2 saat buzdolabında bekletin. Servisten önce kaseye boşaltıp içine buz parçaları atın.

    Garnitürü: Küçük dilimlere doğranmış salatalık, kıyılmış yesil biber, soğan, ve doğranmış ekmekleri yağda kızartın ve çorbayla servis yapın