Soğuk Başlangıç Yemekleri

'Damak Keyfi' forumunda Blue tarafından 1 Eylül 2010 tarihinde açılan konu


  1. Soğuk Başlangıç Yemekleri
    Soğuk Yemekler
    Soğuk Aperatif yemekler


    Kabaklı Havuç Salatası

    [​IMG]

    Malzemeler :

    * 3 kabak
    * 2 havuç
    * 5 yeşil soğan
    * 2 diş sarımsak
    * 1 tutam dere otu
    * 1 kase yoğurt
    * Sıvıyağ
    * Tuz, karabiber


    Hazırlanışı :

    2 adet havucun kabuklarını soyun ve havuçları rendeleyinTavaya sıvıyağı alın.Üzerine havuçları ilave edin.3 adet kabağı rendeleyin.Tavada ki havuçların üzerine kabakları ilave edin ve havuçlarla kabakları birlikte soteleyin.Daha sonra sotelenmiş olan kabak ve havuçları soğumaya bırakın.

    1 tutam dereotunu ve yeşil soğanı ince olarak kesin.Kabakların ve havuçların içine yeşil soğanı ve dereotunu ilave edin ve karıştırın.1 kase yoğurdu çırpın.Üzerine yoğurdu ilave edin ve karıştırın.Servis tabağına kabaklı havuç salatasını ilave edip servis edin.


    Közlenmiş Biber Salatası

    [​IMG]

    Malzemeler :

    * 8 biber
    * sarımsak
    * maydonoz
    * fesleğen
    * yeşil soğan yaprağı
    * sirke
    * zeytinyağı
    * tuz

    Hazırlanışı :

    Biberleri tepsiye alın. 170 derecelik fırında közleyin. Biberler pişince çekirdeklerini çıkarın ve doğrayın. Doğranan biberleri servis tabağına alın. Üzerine ince doğranmış sarımsak ,maydonoz, fesleğen ve yeşil soğan yapraklarını serpin. Sirkesini, yağını ve tuzunu ilave ettikten sonra servis yapın.

    Barbunya pilaki

    [​IMG]
    Malzeme :

    * 2 su b.barbunya
    * 2 soğan
    * 4 diş sarımsak
    * 2 havuç
    * 1 patates
    * 1 çorba k.domates salçası
    * sıvıyağ
    * tuz
    * şeker
    * su

    Hazirlanisi :

    Barbunyaları bir taşım haşlayıp siyah suyunu süzün. Tencereye zeytinyağını alıp üzerine soğan ve sarımsakları doğrayarak ekleyin. Daha sonra küp doğranmış havuçları ekleyin. Bir iki dakika çevirdikten sonra barbunyaları üzerine alın.

    Tuz ve şekerini ayarlayın. Üzerine az miktarda sıcak su ekleyerek pişmeye bırakın. Suyunu çektikçe sıcak su ekleyebilirsizinz. En son küp doğranmış patatesleri de ekleyip patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin. Kapağını açmadan birgün dinlendirin.

    Daha sonra üzerine ince doğranmış maydanoz serperek soğuk ikram edin.

    Zeytinyağlı Kereviz
    [​IMG]

    Malzemeler:


    4 kereviz
    2 patates
    2 havuç
    2 portakal
    arpacık soğan
    bezelye
    zeytinyağı
    tuz
    toz şeker
    Üzeri için:
    kereviz yaprağı

    Hazırlanışı:
    Kerevizleri 2' ye ayırın. Kenarlarını soyduktan sonra ortasını oyarak enginar şekli verin. Ortasından çıkanları iç harcı için ayırın.
    Arpacık soğanları sıvıyağda kavurmaya alın. Daha sonra üzerine iri doğranmış patates ve havucu ekleyin. Kerevizin artan kısımlarını da koyun. Tencerenin altına sebzeleri yaydıktan sonra kereviz çanaklarını da üzerine yerleştirin. Üzerine tuz, toz şeker ve portakal suyu ekleyerek kapağı kapalı pişmeye bırakın.
    Pişen kerevizleri servis kasesine alın. Kalan kısımları doğrayıcıdan geçirerek püre haline getirin. Şanti torbası ile sıkarak üzerine bezelye serpin. Kereviz yaprakları ile servis yapın.









     



  2. Cevap: Soğuk Başlangıç Yemekleri

    Zeytinyağlı Kuru Dolma

    [​IMG]

    Malzeme :

    * Kuru patlıcan
    * kuru biber

    iç harcı için:
    o 1 su b.pirinç
    o 4 soğan
    o 1 çorba k.biber salçası
    o 1 çorba k.domates salçası
    o reyhan
    o maydanoz
    o dereotu
    o tuz
    o karabiber
    o sıvıyağ
    o 1 çorba k.tane sumak
    o su

    Hazirlanisi :

    Kuru patlıcan ve biberleri kaynar suda haşlayıp yumuşatın.Bu arada içi için sumak hariç tüm malzemeleri çiğden karıştırın. Kıvamı çok yoğun olursa biraz su ile yumuşatabilirsiniz.

    Soğuyan patlıcan ve biberlerin içini çok tepeleme olmayacak şekilde doldurup tencereye dizin. Üzerine bir porselen tabak da kapatabilirsiniz.Üzerine az miktarda sıcak su sıvıyağ ve tuz ekleyerek pişmeye bırakın. Suyunu ara ara kontrol edin. Sumak tanelerini sıcak suya koyun. Dolmalar pişmeye yakın bu sumak suyunu da ekleyin.Bir taşım daha kaynatıp kapağını açmadan dinlenmeye bırakın.

    Yumurtalı İçli Köfte

    [​IMG]
    Malzemeler:


    6 haşlanmış yumurta
    1 su b.ince bulgur
    2 çorba k.irmik
    1 yumurta
    150 gr.kıyma
    1 çorba k.biber salçası
    tuz,karabiber
    kimyon
    1 çorba k.un
    su
    Hazırlanışı:

    Bulgurun üzerine sıcak su koyarak şişene kadar kapağı kapalı bekletin. Üzerine salça, irmik, kıyma, yumurta, tuz, karabiber ve kimyon ekleyerek karıştırın. Biraz un ve gerekirse su ekleyerek yoğurun.

    İçli köfteleri yumurtanın sığacağı büyüklükte yaparak içine bir tane haşlanmış bütün yumurtayı koyarak kapatın. Yağda nar gibi kızartarak servis yapın.

    Zeytinyağlı Havuç

    [​IMG]

    Malzemeler:


    1 kilo havuç
    2 soğan
    2 çorba kaşığı pirinç
    2 çorba kaşığı kuş üzümü
    tuz
    zeytinyağ
    domates
    su

    soğanları piyaz doğrayın.biraz zeytinyağında soteleyin.slaş doğranmış havuçları ekleyin.üzerine kuş üzümü ve pirinci serpin.en üste doğranmış domatesleri koyun.biraz su iave ederek pişmeye bırakın.
     



  3. Cevap: Soğuk Başlangıç Yemekleri

    Patates Yuvası

    [​IMG]

    Malzeme :

    * 6 haşlanmış patates
    * 1 haşlanmış havuç
    * bezelye
    * maydanoz
    * kornişon turşu
    * sosis
    * 1 limon suyu
    * zeytinyağı

    sosu için:
    o yoğurt
    o mayonez
    o tuz

    Hazirlanisi :

    Haşlanmış patatesleri rendenin ince yerinden rendeleyin. Üzerine limon suyu ekleyerek iyice hamur gibi yoğurun.

    İç harcı için havuç, turşu ve sosis küp doğrayarak karıştırma kabına alın. Üzerine bezelye ve ince doğranmış maydanoz ekleyerek karıştırın.

    Sosu için yoğurt, mayonez ve biraz tuzu karıştırın. Tüm hazırlıklar tamam oluca patatesten ceviz büyüklüğünde koparak içini açın. İç harçtan koyarak servis tabağına alın. Tüm malzemeler için ayni işlemi uygulayın. Daha sonra üzerine sostan gezdirerek servis yapın.


    Ekşili Patates Salatası

    [​IMG]

    Malzemeler :

    * Yarım kg. patates
    * 2 yeşil biber
    * 3 yeşil domates
    * yeşil soğan
    * maydanoz
    * dere otu
    * turşu
    * yeşil zeytin
    * limon
    * kapari
    * zeytinyağı

    Hazırlanışı :

    Patatesleri haşla.Patatesleri minik olarak kesin.Krıştırma kabına patatesleri alın.Yeşil soğpanıimaydanozu,dereotunu ince olarak kesin.Patateslerin üzerine tüm yeşillikleri ilave edin.Y

    eşil bibei,zeytini,turşuyu ince olarak kesin.Karıştırma kabına ilave edin.Yeşil domatesleri ince olarak kesin ve karıştırma kabına ilave edin.Üzerine kapari ilave edin.Salatanın üzerine zeytinyağı ve limon suyu ilave edip tüm salata malzemesini karıştırın.Daha sonra salatayı servis tabağına alıp servis edin.

    Cevizli Soslu Brokoli


    [​IMG]
    2 adet brokoli
    1 kase yoğurt
    1 su b.ceviz
    3 közlenmiş biber
    1 diş sarımsak
    zeytinyağı
    tuz
    Brokolileri buharda haşlayın. Haşladığınız brokolileri servis tabağının altına yayın. Üzerine biber sosu hazırlayın. Bunun için biber, sarımsak, ve zeytinyağını doğrayıcıdan geçirin. Daha sonra bu karışımı çırpılmış yoğurt ile karıştırarak sos elde edin. bu sosu brokolilerin üzerine yayın, en son üzerine ceviz serperek servis yapın.
     



  4. Cevap: Soğuk Başlangıç Yemekleri

    Hiç bir şeye soğuk başlamayacaksın arkadaş..Önce sıcacık bir çorba içeceksin sonra gerisi gelsin :D